Zdravlje 27. listopada 2011.

Pretvori spavaću sobu u oazu odmora

Jastuk-Bambus-Tina-1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Insomnia ili nesanica je sve češća u suvremenom društvu. Istraživanja pokazuju kako je problem u porastu. Koji su razlozi za to? Jedan od glavnih razloga je 24-satna dostupnost internetu. Za računalom provodimo više vremena nego što je potrebno, pa kada navečer legnemo u krevet, tijelo ne prepoznaje vrijeme za odmor

Vjerovala ili ne, tome također doprinose društvene mreže.

Drugi razlog je činjenica da u spavaćoj sobi radimo i druge dodatne aktivnosti osim spavanja,  kao što su primjerice čitanje časopisa, knjiga, rad na prijenosnom računalu, gledanje TV-a i drugo, pa kada navečer liježemo u krevet tijelo jednostavno ne prepoznaje da je vrijeme za odmor.

Treći razlog leži u (ne)uređenosti spavaće sobe i istrošenosti posteljine. Kada si se zadnji put zapitala trebaš li možda zamijeniti krevet, jastuk ili posteljinu? Vjerojatno već duže vrijeme ne.

Dokazano je da određeni materijali imaju blagotvorni učinak na kožu i njenu dobrobit. Uzmimo za primjer svilu. Prirodni materijal koji daje osjećaj mekoće i svježine svakako će pomoći boljem snu. Jesi već razmišljala da kupiš svilenu posteljninu?

Izaberi svoj jastuk!

Važno je i kakav jastuk koristiš za spavanje. Jastuk koji je primjeren za spavanje na leđima, boku ili trbuhu? Vjerojatno su ti već poznati oblikovani jastuci koji prepoznaju oblik i pritisak tvog tijela i na osnovu njega mu se prilagođavaju. Još bolje je ako takav jastuk kupiš s presvlakom koja je podstavljena s bambus vlaknima, kao primjerice antialergijski jastuk od bambusa Tina.

Bambus djeluje antibakterijski i antistatično te sprječava razvoj grinja. Jastuci i pokrivači su raj za njih. Provjeri atraktivne ponude i poboljšaj svoje spavanje, a time i zdravlje.

Također, možeš odigrati i Vitapur web igru i osvojiti vrijedne nagrade! Igru potraži OVDJE.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.