Hrana 07. studenoga 2011.

Tjestenina s bundevom

Tjestenina_S_Bundevom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dora Petrović iz Zagreba je postala kuharica tjedna sa svojim receptom za tjesteninu s bundevom, te se natječe za kuharicu jeseni. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade pošalji nam svoj zdravi jesenski recept i fotografiju gotovog jela

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni!"

Sastojci:

  • 500 g špageta ili zelenih rezanaca
  • 400 g bundevinog mesa
  • maslinovo ulje
  • 50 g sjemenki bundeve
  • 8 češnja bijelog luka
  • Kotanyi sol i papar

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhaj u dovoljno posoljene vode.
  2. Bundevino meso nareži na kocke pa ga u prikladnoj tavi poprži na maslinovom ulju. Sitno nasjeckaj sjemenke buče i oguljeni bijeli luk.
  3. Dodaj ih pirjanoj bundevi, zatim sve začini solju i paprom (nekoliko sjemenki i malo bijelog luka prerezanih popola sačuvaj za ukrašavanje).
  4. Kuhanu tjesteninu dobro ocijedi (nemoj ih isprati pod vodom) i dodaj ih u tavu s bundevinim mesom.
  5. Sve sastojke dobro promješaj i spoji sa začinima.
  6. Posluži odmah nakon pripreme i uživaj!

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Dora na poklon dobiva poklon košaricu u vrijednosti od 200 kuna od generalnog pokrovitelja akcije "Kuhaj u ritmu jeseni" Mercatora, Delimano tavu za palačinke od sponzora projekta Delimano, poklon paket Alpro soya proizvoda od sponzora projekta Alpro Soya, te od tvrtke Kotanyi poklon paket finih začina uz pregaču i rukavicu za kuhanje.

Uz to, ulazi u izbor za kuharicu jeseni koja osvaja vrijedne nagrade - glavni sponzor Mercator daruje poklon bon u vrijednosti od 2000 kuna, sponzor projekta Delimano daruje luksuzan Prima set Mega+ posuđa, dok tvrtka Kotanyi daruje tjedni tečaj u školi kuhanja Branka Ognjenovića.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.