Dijeta 05. prosinca 2011.

'Vitkost ne smije biti životni cilj!'

Emma1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mlada glumica Emma Watson uzor je mladim djevojkama zbog svog zdravog odnosa prema tijelu. Emma se ne odriče hrane zbog što mršavijeg izgleda, a njena prehrana temelji se na svježem voću i povrću, nemasnom mesu i cjelovitim žitaricama, kao i povremenim slatkim zalogajima u obliku čokolade

Proslavljena kao Hermione Granger u serijalu o Harry Potteru i hvaljena u kritičarskim krugovima, Engleskinja Emma Watson je omiljena među milijunima mladih djevojaka.

Uskoro će nastojati proširiti krug svojih poklonika ulogom u nadolazećem filmu "My week with Marilyn", o legendarnoj Marilyn Monroe. Osim njenoj glumi i manekenskim nastupima s kojima se počela baviti 2009. godine, obožavateljice se dive i njenoj liniji, no ona kaže da vitkost nije njena zasluga.

Vitka linija, ali bez odricanja

'Nisam na dijeti, nego sam prirodno vitka. Uopće mi nije cilj biti jako vitka i mršavost me nimalo ne nadahnjuje', rekla je 21-godišnjakinja magazinu Grazia.

Ne oklijeva javno istupiti protiv agresivne medijske kampanje kojom se djevojke "ubija u pojam" tjerajući ih na mršavljenje. 'U mojoj školi ima mnogo cura koje trpe od poremećaja prehrane i svjesna sam pod kakvim se pritiskom nalaze. Moja je filozofija jesti što volim, biti zdrava i vježbati.'

Vjerna svojim riječima, Emma se hrani zdravo, ali pritom ne trpi nikakve žrtve. Izbjegava jedino hranu punu zasićenih masnoća, soli i rafiniranog šećera. Pije mnogo vode i jede nemasne bjelančevine, voće i povrće te peciva i tjesteninu od integralnog brašna. Ne skriva da ima i prehrambenih slabosti, a to su čokolada i kolač od maline, koji sama peče.

Vježbanje s mjerom

Osim što jede zdravo, ali bez odricanja od onog što voli, Emma je privržena vježbanju, ali bez pretjerivanja. Omiljen sport joj je hokej na travi, u koji se zaljubila u djetinjstvu. Zašto bi se samo momci bavili tim navodno muškim sportom?

Uz hokej, razgibava se pješačenjem po brdima i u sportskoj dvorani Brownovog sveučilišta u Providenceu nekoliko puta tjedno po 90 minuta. Zbog sklonosti sportskom životu u nesuglasju je s nekim prijateljicama, koje u sportu vide opasnost po privlačan izgled.

'Jako me živcira kad mi prijateljice kažu da se ne smiju puno baviti sportom, jer se od njega znoje i jer od njega rastu mišići, koji su po njihovom mišljenju neprivlačni. Iz nekih razloga, cure misle da mišići nisu ženstveni', kaže Emma.

'A ja sam sebi najljepša upravo kad napuštam igralište nakon hokejske utakmice i kad imam ružičaste obraze i sjajne oči. Sport mi pomaže da se osjećam dobro u svojoj koži', dodaje mlada glumica.

Vjerna svojim idealima

Budući da (s prekidima) studira u Sjedinjenim Državama, kolijevci pritiska na žene da budu što mršavije, Emma je dobro upoznata s dijetama i režimom vježbanja koje industrija nameće nježnijem spolu. Najgore je, dakako, u Los Angelesu, svjetskoj metropoli površnosti.

'Los Angeles me užasava. Ako bih morala svaki dan trenirati četiri sata, brojati kalorije pri svakom obroku i uzeti injekcije botoksa s 22 godine, vjerojatno bih poludjela', kaže, ponosna što se uspješno odupire medijskoj propagandi i ostaje vjerna sebi.

Foto: Press Association/Pixsell

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.