Hrana 30. siječnja 2012.

Rižoto s brokulom i tunom

Zeleni_Rizoto_Konacna
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Martina Milotić iz Belavića u Istri poslala nam je svoj recept za zeleni rižoto kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr izabrao za recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam recept i fotografiju svog omiljenog zdravog zimskog jela

Provjeri kako sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime''!

Sastojci:

  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 veća glavica brokule
  • šalica riže
  • 1 tuna u maslinovom ulju
  • 3 režnja češnjaka
  • peršin
  • sol
  • začini (vegeta, kopar, papar)

Priprema:

  1. Nasjeckaj luk i prži ga na ulju koje si prethodno iscijedila iz limenke s tunom. Kada omekša, dodaj pola litre vode i pusti da zavri te dodaj brokulu narezanu na sitne komade.
  2. Kada brokula omekša, pasiraj sa štapnim mikserom te stavi dalje kuhati na štednjak.
  3. Dodaj šalicu riže, sol i začine. Kada se riža skuha, makni s vatre i dodaj tunu.

 Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Martina je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Martinu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.

Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Martini daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.