Dijeta 14. ožujka 2012.

Katy Perry mršavi uz pet manjih obroka

Katy1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi održala vitku liniju, pjevačica Katy Perry jede pet manjih obroka dnevno, u skladu s dijetom pet faktora. Omiljena hrana su joj i gljive jer su hranjive i nisko kalorične, a zdravu prehranu upotpunjuje redovitim treningom, od kojeg izdvaja preskakanje preko užeta

Fantastično popularna Katy Perry, nedavno proglašena najboljom izvođačicom godine po MTV-u, ljubiteljica je ponekih kaloričnih namirnica, ali ipak kaže da se pridržava zdrave dijete i redovito radi kardio vježbe.

Saznaj kako kalifornijska pjevačica održava sportsku figuru ne uskraćujući si povremenu poslasticu - čokoladu, piletinu s roštilja i pizzu.

'Pridržavam se strogog plana prehrane, osim nedjeljom, kad smijem jesti bilo što', kaže 27-godišnja Škorpionka, koju su liječnici svrstali u tip žene sklone debljanju ako ne pripazi.

Tajna je u pet malih obroka

Njezin režim podrazumijeva jedenje malih porcija, što joj je preporučio trener i savjetnik Harley Pasternak, autor naširoko prihvaćene dijete pet faktora (5 Factor Diet), koja propisuje pet malih obroka pravilno raspoređenih tijekom dana radi kontinuirane opskrbe organizma energijom.

I kad joj zbog putovanja nije dostupna dostava hrane kakvu propisuje Pasternak, ona se i dalje drži njegovih savjeta te uzima jela s puno bjelančevina i vlakana. Omiljeni joj je doručak bjelanjak jaja sa šunkom, rajčicama, lukom i sirom.

Pasternak kaže kako je Katy zaljubljena u slanu hranu, što ga prisiljava da pronalazi zdrava rješenja kad ona poželi meksičku kuhinju. On joj tada savjetuje quesadillas s puretinom, crnim grahom i niskomasnim sirom.

Jedna od namirnica na kojima počiva Katyin režim prehrane su gljive. U jednom ih je intervjuu označila kao omiljenu hranu i tajnu svoje vitkosti. Prehrambeni stručnjaci kažu da su gljive visoko hranjive i nisko kalorične te da sadrže beta-glukane, polisaharide sa zaštitnim djelovanjem protiv karcinoma. 

Katy Perry je osim uspjeha na glazbenoj sceni, uspješna i u osmišljavanju vlastitih parfema, a više o tome pročitaj na portalu Budi.IN.

Omiljena vježba - vijača

Važan sastojak prehrambenog režima Katy Perry je rana večera.'Tko ide na spavanje odmah nakon večere više riskira debljanje', kaže pjevačica. Osim što jede pomalo i nikad prekasno, pije puno vode i voćnih sokova. Povremeno pije i pivo, ali najviše dva mala piva dnevno.

Dijeta rijetko djeluje bez tjelesne aktivnosti, a Katy izgleda kao netko tko se puno kreće. Ne samo na pozornici: odrađuje kružni trening prema Pasternakovim uputama i skače preko užeta! Fanatik je preskakanja i nosi uže posvuda.

Lagano je, jeftino i zabavno, bar za Katy: kaže kako je sposobna preskakati uže pola sata bez prestanka i da se tada osjeća kao Rocky, boksač iz Stalloneovih filmova dok se pripremao za svoje legendarne mečeve.

Foto: Chris Young/Press Association/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.