Dijeta 13. lipnja 2012.

Mršavljenje uz wellness i koktele

Mrsavimo1
1/8
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nikolina i Davor iskoristili su prvi sunčani vikend u lipnju i otišli na zasluženi wellness vikend u hotelu Marina u Mošćeničkoj Dragi. Hotel Marina je mjesto za savršen aktivan odmor, a namijenjen je obiteljima s djecom, parovima i svima koji žele relaksaciju u mediteranskom okruženju uz brojne aktivnosti

Kome je namijenjen odmor u Hotelu Marina?

'Malo ribarsko mjestašce Mošćenička Draga na Opatijskoj rivijeri pravi je izbor za aktivan odmor. Od ove godine novost je family odmor, odnosno all inclusive light koncept odmora. Uključuje smještaj u obiteljskim sobama (povezane sobe), neke sobe su opremljene dječjim krevetićima, grijačima za bočice, baby phoneom; a smještaj do dvoje djece do 16 godina uključen je u cijenu, također tu je puni pansion s uključenim pićima, korištenje bazena i spa zone i fitnessa te raznovrstan zabavni, sportski i animacijski program', objasnila je Sanja Markušić, voditeljica korporativnih komunikacija Liburnia Riviera Hotela.

Filozofija pet elemenata

Davor i Nikolina su tijekom svog odmora u Hotelu Marina isprobali i ritual tibetanskim zdjelama u Five Elements wellness & spa centru, smještenom u sklopu hotela.  Brand Five Elements Wellness & Spa osmišljen je prema jedinstvenom konceptu spoja drevne kineske filozofije feng shuija i suvremenih wellness programa. Hotel Marina priču nastavlja elementom Zemlje simbolizirajući hranjivu supstancu iz koje potiču i u koju se vraćaju sve žive tvari. Ekskluzivni rituali osmišljeni su za nezaboravno iskustvo duha i tijela. Spajanjem mentalnog i duhovnog kroz ambijent, poseban pristup i specifične programe – nudi se sofisticirani novi, produbljeni i jedinstveni odnos prema njezi tijela i brizi za zdravlje.

Spoznaja kako je za smiren i opušten osjećaj potrebno uspostaviti sklad energija dovela je do zamisli o jedinstvenim ambijentima, kreiranima po principu feng shuija i space designa, u kojima ćeš se osjećati drugačije. Svaki prostor ima energetsko polje i tako utječe na čovjeka. Stoga, kako bismo se osjećali ugodno i opušteno, neophodna je harmonija energija u prostoru.

Na površini od 800 četvornih metara nalazi se bazenski prostor, spa relax zona, fitness (Technogym oprema), te beauty/masažni centar. Veliki unutrašnji bazen s grijanom morskom vodom i pogledom na prirodno okruženje hotela prelazi u spa relax zonu u kojoj se nalaze saune, Whirlpool, masažni tuševi i prostor za odmor. Interijer prostorija za tretmane i masaže, kao i cjelokupnog wellness centra izveden je na vrlo moderan način, a kao posebnost ovog koncepta tu je i izbor vrhunske kozmetike renomiranih svjetskih brendova koja upotpunjuje ponudu ekskluzivnog Five Elements Wellness & Spa centra Liburnia Riviera Hotela.

Relaksacija uz ritual tibetanskim zdjelama

Voditeljica wellnessa Svjetlana Baričević objasnila je kako masaža tibetanskim zdjelama ima duboko oslobađajuće djelovanje te jako dobro uklanja stres.

'Ovaj ritual je ekskluzivni ritual. Masaža tibetanskim zdjelama je metoda potpunog opuštanja napetosti i relaksacije. Zvučna masaža izvodi se tako da se zvukom zdjela harmonizira energetsko tijelo gosta. Nakon harmonizacije i opuštanja zdjele se polažu na tijelo gosta te ih se lagano udara i pomiče, te se tako stvara zvučna i vibracijska masaža tijela. Ovo je masaža koja se osjeća u dubini tijela jer vibracija dođe do svake stanice tijela. Učinak ovog rituala je duboko oslobađanje i regeneracija na svim nivoima našeg bića, a posebno fizičkog i emotivno – mentalnog. Iznimna terapeutska snaga zvuka otklanja stres, ublažava bolove, nesanicu, glavobolje i ostale poremećaje. Tretman traje sat vremena.'

Dojmovi Davora i Nikoline

'Već ulaskom u najveći hotel u malom pitoresknom mjestašcu Mošćenička Draga - Marina, vidi se trud turističkih djelatnika da hotel usmjere na prvotno wellness destinaciju. A tamo je baš ugodno. Jer ulaskom u wellness centar sve je u smeđim nijansama boje zemlje i djeluje dosta toplije. Ono što sam probala je relax zona, odnosno prostor za odmaranje te nešto totalno drugačije - masažu u sobi s vatrom i zvučnim zdjelama.

Naime, ta stara tibetanska masaža doista dopire do svake stanice tijela. Kada maserka batom udara u zdjelu ispušta ugodne tonove te vibrira cijelo tijelo pa imaš osjećaj da dopire i u sve unutarnje organe. Zbog visoke temperature unutar sobe, zdjela se dodatno grije pa još dugo po završetku tretmana traje osjećaj ugodnog žarenja po tijelu. To je doista opuštajuće.

Ostale slobodne trenutke uživala sam u šetnji sa suprugom obalom M. Drage te Lovrana, kao i druženju s Andreom, Mladenom i Davorom,' ispričala je Nikolina svoje dojmove nakon ugodnog vikenda u Hotelu Marina.

Davor je uspio odoliti bogatom švedskom stolu

'Lijepo je bilo pobjeći od gradske vreve i odmoriti se u maloj pitoresknoj Mošćeničkoj Dragi. Osim toga, bio je veliki izazov jesti razumno i dijetno uz švedski stol prepun iznenađenja i delicija.

Nastojao sam se držati svih obećanja i ne pokleknuti pred izazovima kolača, tjestenine s obiljem umaka i prebogatom doručku. Prelijepu subotu, daleko od svih obaveza proveli smo šetajući uz more i diveći se ljepotama našeg Jadrana,' kaže Davor Meštrović.

Ostale korisne informacije:

  • Animacija i zabava za djecu: novouređeni dječji club Remy, vanjsko igralište u obliku dvorca, svaki dan Ice cream Party u mini klubu 11.05. – 23.09. (od 17 do 18 sati), sokovi u mini clubu uključeni u cijenu, dnevna i večernja animacija za djecu (djeca tijekom dana s animatorima uvježbavaju predstave koje navečer izvode i u njima sudjeluju).
  • Sportske aktivnosti: jutarnja gimnastika, stretching, pilates, yoga, aquagym/aqua aerobic, škola plesa, sportski turniri, najam štapova za nordic walk; najam bicikla; večernja zabava i animacija; streličarstvo, mini golf, pikado, veliki šah, biciklističke ture.
  • Plaža: jedna od najljepših plaža na Opatijskoj rivijeri, plaža Sipar i u produžetku Sv.Ivan, preko kilometar duga bijela šljunčana plaža nudi mogućnost za raznovrsne sportove na vodi ili ronjenje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.