Hrana 09. listopada 2012.

Upoznaj ljekovita svojstva meda!

Tikvesko_Blago1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jesi li znala kako je med čak dva puta slađi od šećera jer sadrži fruktozu, a istovremeno osigurava brzi izvor energije?  Također, medom možeš poboljšati svoj probavni sustav i ojačati imunitet tijekom zime

Med je odličan prirodni zaslađivač koji možeš koristiti u jutarnjim kašama i čajevima. Naša preporuka za zimu i idealna kombinacija protiv prehlade i gripe je korištenje meda iz eko uzgoja u Yogi čaju Echinacea (treba biti na 40 stupnjeva) jer echinacea je vrlo ljekovita biljka, a u kombinaciji s medom pomaže jačanju imuniteta.  Yogi Echinacea organski čaj sjajna je kombinacija echinaceje, đumbira i kardamoma.

Jača imunitet, pospješuje probavu

Med je čak dva puta slađi od šećera jer sadrži fruktozu, a dokazano je i da organizam u sebi zadržava više kalcija iz hrane, ako se obični šećer zamijeni medom. Omiljen je i među sportašima jer im osigurava brzi izvor energije i to kroz dulji vremenski period, zbog sadržaja fruktoze, koja ima nešto sporiju razgradnju od glukoze.

Med neki nazivaju i ljekovitim tekućim zlatom, a njegova antioksidativna i antibakterijska svojstva odavno su poznata. Osim što poboljšava probavni sustav, također uklanja slobodne radikale iz organizma, a time poboljšava funkciju imuniteta.

Med ''Tikveško blago'' je mješavina livadskog i šumskog meda:

  • Livadni med – može biti tamniji i svjetliji, bogata je i ugodna okusa. Posebno se preporučuje osobama sklonim peludnim alergijama. Med dobiven od tisuću raznolikih cvjetova i grmolikog bilja.
  • Šumski med – medun ili medljikovac, med tamnocrvenkaste boje, gust i rastezljiv. Po okusu može biti opor do ugodno ukusan, ovisno o porijeklu. Izrazito preporučljiv i priznat med u svijetu zbog svojih vrijednosti – ima do 13 puta više minerala od drugih medova.

Med iz organskog uzgoja ''Tikveško blago'' koji proizvodi pčelarska obitelj Gusak možeš potražiti u bio&bio trgovinama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.