Eko 13. veljače 2013.

Zelena recenzija: Nigari

Nigari-2_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Patiš od nedostatka energije, lošeg si raspoloženja ili osjećaš pojačani stres? Možda ti nedostaje magnezija u organizmu. U periodu od mjesec dana testirali smo Nigari, prirodni derivat morske soli koji sadrži više od 95 posto magnezijevog klorida i provjerili njegovo djelovanje

Nigari, derivat morske soli, prirodan je i ekološki čist proizvod, koji se dobiva iz morskih dubina. Sadrži više od 95 posto magnezijevog klorida, a poznat je po povoljnom utjecaju na mozak i živčani sustav te čuva zdravlje zubiju i kostiju. Također, blagotvorno djeluje na probavu, sprječava zamor mišića i ublažava posljedice stresa. Magnezij je neophodan mineral za uspostavu ravnoteže i ritma otpuštanja i prihvaćanja serotonina, poznatijeg kao „hormona zadovoljstva“. Mnoga istraživanja pokazuju da nedostatak energije i depresija nestaju za svega koji tjedan ako u organizmu imamo odgovarajuću razinu magnezija.

Kako se uzima?

Svakog dana se oralno uzima 5 grama nigarija (jedna puna čajna žličica) i otapa se u 1 dcl vode sobne temperature. S obzirom da je sam nigari dosta voluminozan (u obliku listića) dobro je koristiti vagu, kako ga ne bi uzela previše ili premalo. Nakon što se stavi u vodu, Nigari se vrlo brzo otapa miješanjem u čaši vode. Može se piti na prazan želudac, ali i nakon obroka, pa ne trebaš previše voditi računa o tome u koje doba dana ga piješ. Ipak, važno je da se prije početka korištenja Nigarija posavjetuješ s liječnikom; osobito ako imaš bubrežne i kardiovaskularne probleme.

Okus i učinci Nigarija

Okus je prilično gorak, pa je najbolje rješenje da ga popiješ brzo u jednom dahu. Usprkos teškom gorkom okusu pri ispijanju, već nakon nekoliko minuta, osjetit ćeš lagan i ugodan slani okus na usnama. Miris je za razliku od okusa prilično neutralan. Prvi učinci Nigarija osjete se nakon desetak dana korištenja, iako je tri mjeseca optimalan period za neke veće promjene u poboljšanju općeg stanja organizma i većoj razini energije. Već u prvom tjednu uzimanja magnezij klorida, primjećujemo njegov utjecaj na probavu - probava je značajno brža i redovitija.

Nakon desetak dana upotrebe, osjeća se učinak na živčani sustav, kojem Nigari očigledno godi. Osjećaj olakšanja i umirivanja, velike opuštenosti u tijelu i lakše nošenje sa stresnim situacijama u svakodnevnom životu prisutni su svakodnevno nakon konzumacije. Između trećeg i četvrtog tjedna testirali smo magnezij klorid prije i nakon intenzivnog kondicijskog treninga, i rezultat je pokazao: brži oporavak nakon treninga, smanjen osjećaj umora i opterećenja u mišićima i efikasniji trening. Što se tiče povećanja energije, nakon mjesec dana još uvijek nema značajnih rezultata, ali nedostatak energije ovisi o više faktora, pa bi bilo idealno da Nigari kombiniraš s pravilnom uravnoteženom prehranom, boravkom na otvorenom u prirodi i laganom fizičkom aktivnošću.

Dodatne informacije:

  • Boja: bijela
  • Okus i miris: gorak okus i neutralan miris
  • Kako i kada piti: 5 grama nigarija otapa se u 1 dcl vode sobne temperature, pije se prije ili nakon obroka
  • Dodatna ideja za korištenje: u kupkama, jer magnezijev klorid se u organizmu brzo apsorbira putem kože pa je vrlo djelotvoran u kupkama i ublažava simptome PMS-a
  • Zeleni plus: potpuno je prirodan i ekološki čist proizvod
  • Zašto probati: Ako si pod stresom ili često mijenjaš raspoloženja, želiš pospješiti probavu i poboljšati zdravlje kostiju, daj šansu Nigariju
  • Preporuka: Prije početka korištenja, svakako se savjetuj s liječnikom
  • Gdje kupiti: u bio&bio trgovinama

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar mishica
      mishica

      počela sam ga koristiti danas, doduše, ne od ovog proizvođača, ali ista stvar. Magnezij klorid i psyllium su valjda jedine dvije stvari koje nisam isprobala u liječenju kroničnog zatvora. Ovaj je prvi na redu, ako pomogne zvonit će sva crkvena zvona svijeta. Ako ne pomogne, psyllium je posljednja šansa. Dok ne otkriju nešto novo. Wish me luck.

    • Default avatar -
      Sjena

      ja svašta mogu popit, al taj okus mi je ipak nepodnošljiv... pogotovo kad sam probala piti dan za danom... od tad samo magnezij u tabletama...

    • Avatar socunkaceti
      socunkaceti

      Moja mama pije Nigari već nekoliko mjeseci primarno zbog osteoporoze a i zbog općega stanja. Moram reći da je jako zadovoljna i planira ga koristiti i dalje, ali mene je okus obeshrabrio.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.