Ljepota i relax 28. ožujka 2013.

Proljetni rituali za čišćenje kože

Detox_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Proljeće je vrijeme kada se naš organizam prirodno čisti, otpušta sve suvišno nakupljeno tijekom zime, traži manje hrane, a više vode i kretanja, no mi često ne dopuštamo da se to odvija samo od sebe jer smo zaboravili slušati svoje tijelo. To možemo nadoknaditi i potaknuti detoksikacijskim pilingom i uljem za njegu tijela

Pilingom se uklanjaju odumrle stanice kože i tako započinje proces oslobađanja od svega starog, kako u fizičkom tako i u emotivnom i psihološkom smislu. Nakon pilinga, brže se stvaraju nove stanice i koža se obnavlja te postaje baršunasta i meka. Osim toga, ako se piling napravi prije nanošenja mješavine detoks ulja omogućuje prodiranje ulja dublje u kožu i pospješuje njihovo djelovanje.

Domaći pripravak

Piling cijelog tijela možeš napraviti tako da pomiješaš bazno ulje, morsku sol i eterična ulja. Mješavina tih prirodnih sastojaka priprema se neposredno prije nanošenja što je velika prednost u odnosu na sintetske preparate koji u sebi moraju sadržavati konzervanse, boje i druge dodatke koji im osiguravaju duži rok trajanja. Osim što pomaže u čišćenju organizma, piling adekvatno priprema kožu za sunčanje. Na taj se način osigurava ravnomjerno tamnjenje kože i izbjegava se pojava tamnijih ili svjetlijih mrlja koje nastaju zbog neujednačenog odstranjivanja odumrlih stanica kože.

Ulja za bolji ten i vitkiji stas

Za čišćenje organizma posebno je djelotvorno ulje borovice, koje tonificira bubrege, potiče izlučivanje tekućine iz organizma i drenira. Ulje čempresa jača krvne stijenke i kapilare pa poboljšava cirkulaciju i na taj način ubrzava detoksikaciju. Papar, đumbir, cimet i druga začinska ulja snažno potiču metabolizam i oslobađanje masnoća, pa su djelotvorni i u borbi protiv celulita. ( Klikni i pročitaj specijal o celulitu).

Za detoksikaciju odaberi eterična ulja cedra i drugog crnogoričnog drveća, zatim ružmarin, timjan, naranču, mandarinu, grejp i druge citruse, koji toniziraju i zatežu kožu. Samo pazi da ne odabereš citrusna ulja prije izlaganja suncu ili solariju. Osim što ćeš se osjećati lakše, ten će ti biti ljepši, svježiji, zdraviji i blistaviji, neće više biti  zimske žuto-sive boje. Piling napravi 1 do 2 puta tjedno, a mješavinu ulja nanosi svakodnevno.

Napravi svoj piling:

  • 100 ml baznog ulja (badem, maslina)
  • 50 g morske soli
  • 20 kapi eteričnih ulja po izboru
  • detoks ulje za njegu tijela
  • 100 ml baznog ulja (badem, lješnjak, sezam)
  • 20 kapi eteričnih ulja po izboru

Želim ti lijepo proljeće!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.