Dijeta 16. travnja 2013.

Želim izgubiti masne naslage!

Masne-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naša čitateljica Nena ima mnogo masnih naslaga koje bi željela izgubiti, ali bez da pritom smanji mišićnu masu i ukupan broj kilograma. Koja hrana potiče gubitak masnih naslaga i što jesti na poslu, otkrila joj je nutricionistica Mirna Trumbetaš

Želim zadržati kilograme, a izgubiti masne naslage

'Imam 41 godinu, visoka sam 157 centimetara i imam 55 kilograma. U tih 55 kilograma imam puno masnih naslaga pogotovo u donjem djelu abdomena i rukama. Željela bih izgubiti masne naslage i dobiti mišićnu masu uz zdravu prehranu, a pritom da mi tjelesna težina ostane ista možda čak i da dobijem 2 kilograma više.

Kako bi trebao izgledati jelovnik zdrave prehrane barem za par dana, ali treba uzeti u obzir da sam na poslu 8 sati (70 posto sjedenja). Svakako bih željela imati 55 do 57 kilograma, ali bez masnih naslaga'.

Loši ugljikohidrati

Masne naslage nastaju od loših ugljikohidrata, a pogotovo su istaknute kod nepotrošenih loših ugljikohidrata, uslijed sjedilačkog načina života. Ono što je važno da izbaciš su sve vrste pekarskih proizvoda iz jelovnika: bijeli kruh, kekse, grickalice, kokice, sve što tvom organizmu zaista ne treba. Za doručak uzmi mueslije, pahuljice s voćem, svježi sir s malo maslinovog ulja i kriškom tamnog kruha.

Klikni i saznaj što jesti i kako ostati fit na poslu.

Za večeru pojedi nešto kuhano

Za ručak ponesi od kuće neku sezonsku salatu s komadom tvrdog sira, posne šunke, tvrdo kuhanog jaja i šnitom tamnog kruha ili kuhani obrok koji ti je ostao od dana prije. Za večeru pojedi nešto kuhano ako si jela salatu za ručak ili salatu ako si imala kuhano za ručak. Razmak između obroka neka bude 3 do 4 sata.

Sat vremena brzog hodanja

Pazi na količinu, sve što želiš pojesti neka stane u jednu do dvije tvoje šake. Za međuobrok uzmi sezonsku voćku. Pij litru i pol do dvije čiste vode kroz dan. Klikni i provjeri koliko vode ti je dnevno potrebno.

Bez tjelovježbe pravilna prehrana neće ti donijeti puni učinak. Svaki dan jedan sat brzo hodaj tako da ti se puls povisi iznad 120 otkucaja. Kada za mjesec do dva dođeš u formu, upiši neki vođeni i ciljani aerobni trening i vježbe snage i smanjit ćeš nastajanje masnih naslaga i dobiti mišićnu masu.

Klikni i saznaj više o različitim tehnikama hodanja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.