Psiha i seks 28. svibnja 2013.

Energija koja otvara srce za ljubav

Img
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kad je srčana čakra otvorena u tijelu se javlja osjećaj sreće, bezuvjetne ljubavi, razigranosti i privlačimo pozitivne ljude i događaje u svoj život. A kad smo zablokirani, negativni, namrgođeni teško da će nam ljubavni život biti ispunjen. Bioenergoterapeutkinja Biserka Blašković objasnila je kako se može "otvoriti" srčana čakra i predstavila svoju knjigu "Moć životne energije"

Biserka Blašković u posljednjih 25 godina koliko daje bioenergetske tretmane pomogla je tisućama oboljelih i pomogla mnogima da uspostave duhovnu ravnotežu. Završila je studij za vanjsku trgovinu i nakon kraćeg vremena koje je provela radeći u struci shvatila da to nije njen put. Osjetila je da je ispunjena snagom i energijom koju treba podijeliti s drugima: 'Kad sam spoznala da mogu djelovati na zdravlje i raspoloženje drugih osoba, bilo je potrebno mnogo truda i hrabrosti da krenem tim putem, ali usudila sam se i uspjeh nije izostao', objasnila je.

"Moć životne energije"

Prošla zima koja je mnoge umorila svojim trajanjem i količinom snijega za Biserku Blašković je bila poticajna: 'Živim u Podsljemenskoj zoni i bilo je dosta dana prošle zime kad zbog snijega nisam mogla nikuda i iskoristila sam to vrijeme za pisanje. Knjiga je vrlo jednostavna i namijenjena je osobama koje se nisu previše bavile mišlju da osim materijalne, osjetilima dostupne stvarnosti, postoji i ona duhovna koja je jednako stvarna kao i materijalna, samo što nije tako lako uočljiva. Klijenti me često pitaju kako i kad sam prepoznala svoj dar, što su čakre, što trebaju raditi nakon tretmana bioenergijom i slično, a od sada su im svi ti odgovori dostupni u knjizi "Moć životne energije". Ima još dosta toga što želim podijeliti s drugima, tako da planiram nastaviti s pisanjem.' Više o knjizi pročitaj u čitaonici Zdrave Krave.

Bioenergija i tužno srce

Biserka Blašković objasnila je kako bioenergija može pomoći u poboljšanju ljubavnog života. 'Bioenergetskim tretmanom se djeluje na sve razine ljudskog bića i balansiraju se čakre. Srčana je čakra važna da bi se osoba otvorila, da bi osjetila ljubav bez obzira ima li partnera ili nema. Tretman bioenergijom može pomoći osobi da realizira ljubavni odnos, a često da i prekine postojeći. Budući da se tretmanom otvara srčana čakra znalo se dogoditi da osobe koje su duže vrijeme u lošim vezama, nakon tretmana smognu snage i izreknu ono što su dugo potiskivale.'

Srčana čakra - anahata nalazi se u sredini grudi, a vezana je sa žlijezdom timus. To je središte bezuvjetne ljubavi, suosjećanja i duhovnog rasta. Tjelesna područja koja hrani ova čakra su: srce, pluća i krvožilni sustav. Srce predstavlja ljubav, a krv radost. Kad si uskratimo ljubav i radost, srce postaje hladno. Kada je usporen protok krvi dolazi do anemije, angine pectoris i srčanog infarkta. Ako se dugo istiskuje radost iz srca, ono se ispuni bolom i nakon nekog vremena dolazi do smetnji na tjelesnom nivou.

Zašto nastaju bolesti srca?

'Bolesti srca često imaju uzroke u povezanosti s emocionalnim nezadovoljstvom, odnosno ljubavnim problemima. To je negodovanje zbog odbacivanja, osamljenosti, straha da će nas netko zavoljeti ili neće, razočaranja u osobnim odnosima i krivnje zbog neispunjavanja tuđih očekivanja. Nemoguće je odvojiti emocije od života ljudskog bića koje diše, prima i daje ljubav. Svako je živo biće u stalnoj potrazi za ljubavlju. Čovjek se kao svjesnije i razvijenije stvorenje sve više upušta u odnose u kojima se nada naći ljubav, ali često doživljava razočaranja. Zbog ljubavi manipuliramo i drugim ljudima, a spremni smo se i razboljeti da bismo dobili malo pažnje i ljubavi. Teško je postići emocionalno zadovoljstvo i sigurnost u odnosima', objasnila je Biserka Blašković i dodala da svijet treba terapiju jer mu nedostaje ljubavi.

Na sljedećoj stranici pročitaj kako bioenergetski tretmani mogu djelovati.

Tegobe uklonjene tretmanima

 

'Čovjek je po prirodi plemenska vrsta. Zadovoljan kad je potreban, kad daje i prima ljubav. Sretan kad je voljen, a snaga i vitalnost mu se gube kad nema ljubavi. Srčana bolest je čest uzrok smrti u mnogim zemljama. Mnogi su navikli prikrivati i štititi svoje osjećaje jer njima upravljaju strahovi i nesigurnost, zbog čega više energije koriste djelujući sami protiv sebe, nego djelujući u skladu s bitnim obrascem svoje vrste, a to je obrazac ljubavi. Zbog toga dolazi do sprečavanja prirodnog protoka ljubavi, odnosno energije kroz život svakog pojedinca. Srčani napad, izazvan je nesposobnošću osobe da prima i preradi emocionalne stresove iz svog života.

To je eksplozija energije koja se pokušava probiti ili slomiti emocionalnu blokadu koju je osoba stvorila. U stanju zaljubljenosti osjećamo da smo puni energije i sreće. Osobu u koju smo zaljubljeni želimo pokraj sebe kako bismo u takvu stanju bili što duže. Osjećaj zaljubljenosti može biti trajan ako nam je srčana čakra otvorena. Bez obzira na partnerski odnos, to stanje ispunjenosti, ugode i blaženstva u predjelu srca može biti stalno prisutno. To je stanje bezuvjetne ljubavi', rekla je Biserka Blašković.

Primjeri iscjeljenja

Darinka H . (63 g. ), umirovljenica iz Zagreba, više godina dolazi na bioenergetske tretmane. Prije 15 godina došla je na prvi tretman puna skepse i nepovjerenja. Žalila se na svakodnevne migrene koje su bile popraćene mučninama, imala je žučne kamence, visoki krvni tlak, nepravilan rad srca, povišeni kolesterol te česte nesanice. Dobivala je redovitu liječničku terapiju koja se sastojala od velikog broja tableta. Bila je iznenađena što je nakon drugog tretmana osjetila da su nestale mučnine, nesanice i glavobolja. Svakim sam danom primjećivala da postaje komunikativnija, pričala je o stresovima na poslu, o teškom životu i svakodnevnim problemima kojima je bila opterećena. Već sam pri prvom kontaktu osjetila blokadu srčane, grlene i čeone čakre. Unutar njene aure bilo je dosta tamnih entiteta koji su je dodatno iscrpljivali. Pitala sam se kako je uopće mogla živjeti i raditi s takvim lošim energetskim potencijalom. Nakon pet bioenergetskih tretmana čakre su joj bile balansirane, a aura pojačana, osjećala se vitalnom, ništa joj nije bilo teško, srce joj se smirilo i osjećala se sretnom što postoji. Nakon tri mjeseca došla je na tretman, kao što je rekla, samo da napuni baterije. Rekla je kako joj se probudila kreativnost i potaknuo elan koji je stimulira i pokreće. Bila je iznenađena što su joj se za kratko vrijeme dogodile tako velike promjene.

Karolina G . (32 g. ) više se mjeseci žalila na fantomske bolove u prsnom košu. Osjećala je umor i bezvoljnost koji su prelazili u potištenost. Krenula je na tretmane otvorena za suradnju i puna nade u ozdravljenje. Liječnički su nalazi bili uredni, pa se pretpostavilo da su tegobe psihosomatske prirode. Odmah sam osjetila blokadu njezine srčane čakre. Pričala je o teškomu emocionalnom razočaranju kojeg je proživjela prije godinu dana. Bila je puna tuge i očaja, koje do tada nije izrazila ni riječima ni plačem. Tijekom prvog tretmana je počela plakati i zatim je osjetila veliko olakšanje. Nakon trećeg tretmana bol je potpuno nestala, raspoloženje joj se osjetno popravilo, počela je ponovno živjeti.

Knjiga "Moć životne energije" može se kupiti putem web stranice www.hareom.hr i u Alternativnom centru Hareom u Garićgradskoj 14 u Zagrebu.  

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Leii

      Da mi je koji tretman...

    • Default avatar -
      noari

      Kolika je cijena tretmana (ne piše na stranici)?

    • Avatar valeri2310
      valeri2310

      rado bih pročitala knjigu i mislim da ću se to i potruditi. a što se tiče tretmana,, nema grada u kojemu nema bioenergetičara tako da nikoga ne spriječava kontaktirati bar nekoga od njih. :-)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.