Ljepota i relax 15. srpnja 2013.

Strije na koži ublaži uljem divlje ruže

Ulje-Usp_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljeti na jakom suncu, ožiljci i strije vidljiviji su nego inače. Ulje divlje ruže jedno je od najboljih ulja za uklanjanje bora, ožiljaka, strija te staračkih pjega, a aromaterapeutkinja Matilda Ivaniš Knez donosi ti recept za mješavinu protiv strija i ožiljaka

Ulje divlje ruže njeguje lomljive nokte 

Pitanje: ''Ljeto je tu, a moje strije i prištići sve su vidljiviji pa me zanima je li ulje ploda divlje ruže uistinu prirodni izvor vitamina A i pomaže li kod problematične kože lica i strija?''

Odgovara Matilda Ivaniš Knez, Primavera aromaterapeutkinja iz Biovege: Ulje divlje ruže bogato je vitaminom A. Zbog svog izuzetnog sastava, hladno prešano ulje divlje ruže primjenjuje se kod cijelog niza stanja. Ono je jedno od najboljih ulja za uklanjanje bora, ožiljaka, strija te staračkih pjega. Isto tako se uspješno primjenjuje kodopekotina i kože oštećene UV zrakama. Njeguje suhu i kemijski obrađenu kosu te lomljive nokte. Ako se primjenjuje svakodnevno, hidratizira i revitalizira kožu.

Kako bi dobila odličnu mješavinu za revitalizaciju kože, za tretiranje strija i ožiljaka, pomiješaj 30 ml ulja divlje ruže i 70 ml ulja koštica marelice te dodaj sljedeća eterična ulja:

  • lavanda - 15 kapi
  • neroli - 7 kapi
  • tamjan arapski - 10 kapi

Više o svojstvima ulja divlje ruže doznaj ovdje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      kiara9

      Pitam se pomaže li kod uklanjanja /ublažavanja strija i ružina vodica možda?

    • Default avatar -
      angel1983

      Pretpostavljam da nisi iz Zagreba jer se tu ova biljna i eterična ulja mogu najnormalnije kupiti u bio&bio trgovinama, biljnim ljekarnama, Kemigu...tete ljekarnice bi se trebale malo više informirati, nije to baš takva egzotika. ;) Najjednostavnije ti je onda kupiti ih preko ovog web shopa http://www.terra-organica.hr/

    • Default avatar -
      ilena

      Molim vas, gdje se mogu nabaviti ova etericna ulja: ulja koštica marelice, neroli, tamjan arapski, ulje divlje ruže, lavanda i koliko kostaju? Kad pitam kod mene u ljekarni neobicno me gledaju.....za neke prvi puta cuju. Hvala najljepsa!!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.