Fitness 06. kolovoza 2013.

Madonnin fitness u ritmu glazbe

Madd-Uspr
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako će uskoro napuniti 55 godina, Madonna izgleda moćno i ne odaje znakove posustajanja. Njezina joj vrhunska forma omogućuje da i dalje održava puno nastupa i snimanja. Za Madonninu je vitkost, kondiciju i mladolikost zadnjih pet godina zadužena Njujorčanka Nicole Winhoffer, nekadašnja plesačica uključena u brojne predstave na Broadwayu

Trenerica koja je počela raditi s kraljicom popa na njezinoj svjetskoj turneji 2008. godine osmislila je za svoju klijenticu program fitnessa temeljen na izdržljivosti, rastezanju, brzini, agilnosti, plesu i kinetici.

Vježbe s primjesom estetike

Po Nicoleinim riječima, 'Madge' nikad ne propušta treninge, ne nudi izlike i uvijek se maksimalno trudi. Takva je predanost vježbanju između ostalog zaslužna za njezine slavne bicepse. ''Njezino je tijelo snažno, bez slabih točaka. No, ja ipak nastojim pronaći pokoju'', rekla je Nicole u intervjuu za The Mirror, ali nije otkrila je li uspjela otkriti neku Madonninu slabu točku. Nicole Winhoffer s Madonnom vježba dva puta dnevno, šest dana u tjednu, a vježbe su im obogaćene estetskom komponentom.

''Kao umjetnica trudim se kreativno osmisliti svaku vježbu", kaže Nicole, koja bira i glazbu uz koju se trening odvija. "Zadužena sam za glazbeni repertoar. Madonna voli sve vrste glazbe - elektronsku, hip hop, techno, a ponekad vježba i uz vlastite hitove", rekla je trenerica koja je smislila koreografiju za Madonnin spot za 'Give me all your lovin'. Reporterka The Mirrora dobrovoljno se podvrgnula treningu koji Madonna redovno provodi kako bi se uvjerila kakve napore podnosi popularna pjevačica koja više nije u cvijetu mladosti. Iako mnogo mlađa od Madonne, novinarka je jedva izdržala trening, priznavši da joj je silni napor izazivao nagon za povraćanjem te da je bila oblivena znojem

Masnoća samo u tragovima

Nicole kaže kako Madonna planira zadržati izvrsnu formu i u šezdesetima i sedamdesetima, otkrivši gotovo nevjerojatan podatak o udjelu masnoće u Madonninu tijelu koji iznosi svega šest posto, što je iznenađujuće malo u usporedbi s 27 postotnim udjelom kod prosječne žene. Osim na discipliniranom treningu, Madonnina mladolikost i kondicija počivaju na gotovo opsesivnom zdravom hranjenju.

"Što se tiče prehrane, u gotovo godinu dana nikada nisam vidjela da Madonna jede bilo što nezdravo. Hrana je za nju poput goriva. Ona je izvođačica s vrlo zahtjevnom koreografijom i sve što unosi u organizam ima nutritivnu vrijednost i služi da joj da energiju", tvrdi Nicole. Među Madonninim omiljenim prehrambenim sastojcima su vitamin B12 i ekstrakt guarane, južnoameričke biljke bogate kofeinom i slavne po dizanju energije i koncentracije. Te sastojke unosi kao dodatke prehrani u obliku gumenih bombona, kojih po potrebi pojede nekoliko. Guarana sadrži više kofeina od kave, zbog čega ima ugled najjačeg biljnog stimulansa.

Komentar trenerice Ane Kuhanec

Profesorica kineziologije, vlasnica i inovatorica Ana's Sensual fitnessa, Ana Kuhanec rekla nam je kako je ples idealna aktivnost za održavanje vitke linije jer omogućuje ženama da uživaju u svom tijelu i svojoj senzualnosti. ''Ples je odlična i idealna aktivnost za održavanje vitkosti ako žena u njemu zaista uživa i ako voli plesati jer dok plešemo radi nam cijela muskulatura tijela. U plesu je važan i psihološki pristup jer ako žena voli plesati i uživa u tome, tako povećava i gubitak kalorija'', objasnila je Ana.

Pročitaj koje ljetne aktivnosti troše najviše kalorija.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.