Dijeta 24. listopada 2013.

'Fat burn' vježbe za ravan trbuh

Uspravna-Lopta
1/12
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kandidatkinja zdravog mršavljenja Helena Šimunec tri puta tjedno vježba u Body & Mind studiju. Njezin trener Igor Blažinčić, magistar kineziologije, za nju je osmislio posebne 'fat burn' vježbe koje su namijenjene smanjenju masnog tkiva na trbuhu i nogama. Donosimo ti Helenine vježbe te savjete za tjelovježbu koju možeš izvoditi kod kuće

''Osjećam da mi mišići rade''

Helena nam je rekla da joj nije teško ići na treninge kojima je jako zadovoljna jer i inače voli vježbati. Vježba tri puta tjedno 'fat burn' programe jer želi istopiti masno tkivo s trbuha i nogu i zategnuti te dijelove tijela. ''Nije mi uopće teško trenirati, a najzanimljiviji, ali i najteži trening mi je onaj na reformerima. Nikada nisam vježbala tako pa mi je to novo iskustvo'', rekla nam je Helena.

Na treninge ide poslije škole što joj odgovara jer na njima izbaci svu negativnu energiju i poslije se osjeća bolje. ''Kada sam tek počela s treninzima, mislila sam da ću imati upalu mišića, ali srećom nisam. Počela sam osjećati da mi mišići rade i upoznala sam neke za koje nisam niti znala da postoje. Sviđa mi se vježbanje grupnog pilatesa, ali svi su napredniji od mene i bolje vježbaju pa se nadam da ću se na kraju projekta približiti njihovoj razini vježbanja'', kaže.

Smanjenje masnih naslaga na trbuhu

Helena uz to što redovito vježba, svakodnevno pije i Acai Detoxan kapsule koje sadrže visoku razinu vlakana i na sebe vežu masnoće pa će joj pomoći u ubrzanju metabolizma i smanjenju masnih naslaga na trbuhu i bedrima. Kapsule su bogate antioksidansima te će Heleni pomoći pri detoksikaciji organizma.

'Fat burn' vježbe

Igor Blažinčić pripremio je tri vježbe kojima Helena topi masno tkivo na trbuhu i nogama te tri vježbe koje možeš i sama izvoditi kod kuće.

  1. Vježba 1 - Core x: U osnovnoj poziciji ruke postavi ruke ispred prsa i zategni gumu Core X-a. U donjoj poziciji čučni, ruke podigni prema gore i zateži gumu još jače.
  2. Vježba 2 - Fokuseri: Kod udaraca u fokusere pazi na tehniku udaraca kako ne bi došlo do ozljede. Nemoj udarati bez bandaža jer u suprotnom može doći do ozljede šake.
  3. Vježba 3 - Adukcija s obručem: U početnoj poziciji lezi na leđima s obručem između natkoljenica. Gornja pozicija je s podignutim kukovima od poda i stisnutim obručem s natkoljenicama. Obavezno svjesno aktiviraj i gluteus i cijelo područje zdjelice.
  4. Vježba 4 - Podizanje kukova: Osnovna pozicija je u ležećoj poziciji sa savijenom nogom u kuku i koljenu. Koljeno savijene noge moraš staviti na prsa. Podigni se sa suprotnom nogom od podloge i svjesno aktiviraj gluteus.
  5. Vježba 5 - Trčanje u mjestu: Kod ove vježbe trebaš paziti na pravilnu tehniku trčanja. Pokret mora ići iz ramena, raširi prste na dlanovima.
  6. Vježba 6 - Čučanj uz zid s loptom: Početna pozicija je s ispruženim nogama leđima uz zid te ispruženim rukama i utezima u njima. U donjoj poziciji se nalaziš u čučnju te radiš fleksiju u zglobu lakta.

Ako i ti želiš mršavjeti i vježbati uz pomoć stručnjaka, prijavi se u 'Mršavimo zajedno klub'!

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      kaledonija

      Gdje se može kupiti core X guma?

    • Default avatar -
      exer

      koliko gluposti napisanih... :D kao sto prasinar rece..... ugl kakva je ovo besmislena stranica.. nema nista pametno na njoj

    • Default avatar -
      overdraw

      Prasinar potpuno se slažem, tekst je pun čudnih konstatacija za nekog stručnjaka. Vlakna iz tabletica vežu masti? Nemoguće. Ljudsko tijelo nije kanalizacija. Naš organizam je vrhunski evoplucijom ustrojen za maksimalno efikasno pohranjivanje i korištenje energije, da nekakva vlakna izvuku našu zalihu sala, ljudi kao vrsta bi odavno izumrli, ako bi se uopće i razvili. Također, lokalne vježbe "ispod" masnih naslaga nimalo ne utječu na te masne naslage, tijelo je cjelina-ako troši više nego dobija unosom hrane, trošit će od svuda pomalo. Iluzija je da se baš sad isključivo ovim gore vježbana efikasnije sagorjevaju bokovi i naslage na trbuhu je zato jer je ženska konstitucija takva da se masne naslage pretežito tamo i talože (plus na grudima što je genetski uvjetovano). Najbitnije je da vježba dovoljno dugo da napravi kalorijski deficit, a hranu koju unosi da prilagodi fizičkim potrebama i zdravstvanoj ispravnosti. Dakle, makne jednostavne šećere, transmasti(ali samo hidrogenizirane transmasti ne ostale!) junk hranu grickalice i gazirane napitke, a poveća bjelančevine i složene uh. I plus toga, curici od 18 godina nebi trebala nikakva pomoć da bude vitka, aktivna, i zategnuta. Zašto ne pokazujete kako aktivirati neku penzionerku oboljelu od dijabetesa?

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.