Fitness 19. studenoga 2013.

Kardio vježbe za Lidinu novu liniju

Lida-Uspravna
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kandidatkinja zdravog mršavljenja Lida Šimunec tri puta tjedno vježba u Body & Mind studiju. Njezin trener Ivan Čunčić, za nju je osmislio posebnu kombinaciju vježbi snage za čitavo tijelo i kardio vježbi kojima će uspješnije gubiti kilograme i oblikovati tijelo. Donosimo ti Lidine vježbe s detaljnim opisima kako bi ih i ti mogla izvoditi kod kuće

Vježbe za čvršće tijelo

Lidin trener Ivan Čunčić za nju je osmislio treninge koji kombiniraju vježbe snage za čitavo tijelo i cardio vježbe. Takvim treninzima Lida će ubrzati proces mršavljenja i topljenje masnog tkiva te će učvrstiti svoje tijelo.

Lida uživa na treninzima jer osjeća da čini nešto korisno za svoje tijelo. ''Vježbe su zanimljive i raznolike i ono što je jako bitno je to što sam naučila pravilno disati i vježbati te se rezultati već sada vide. Otkrila sam novi svijet vježbanja uz pilates. Inače sam samo vježbala uz sprave, ali sad sam naučila kako učinkovito vježbati bez sprava'', rekla je Lida.

Vježbe:

  • Vježba 1 - Veslanje s TRX-om - Početni položaj je iz raskoračnog stava osloncem na prstima. Nagni se tijelom natrag i drži TRX u predručenju, povlači tijelo do položaja pogrčenog priručenja. Ovom vježbom aktiviramo mišiće leđa i ruku. Treba pripaziti da su gluteus i mišići leđa svjesno aktivni kroz čitav pokret.
  • Vježba 2 - Jednonožno spuštanje na chairu - Početni položaj je da jednom nogom staneš (punim stopalom) na gornju plohu chaira, a drugom nogom (prstima) na malu papučicu. Ruke su oslonjene na osigurače (mogu biti i pružene, ovisno o mogućnostima održavanja ravnoteže) i radiš spuštanje. Treba pripaziti na položaj koljena (ne prelaziti prste stopala i ne ih medijalno rotirati).
  • Vježba 3 - Roll out na pilates lopti - Klečeći na koljenima odrolaj se prema naprijed na lopti tako da pružiš ruke preko lopte. Ovom vježbom jačaš mišiće abdomena.
  • Vježba 4 - Most na bosu - Početni položaj je ležeći na leđima, ruke uz tijelo, a stopala postavljena paralelno na bosu. Podiži kukove do ravnine s ostatkom tijela. Ovom vježbom jačaš mišiće gluteusa i stražnje strane natkoljenice. Pripazi da ne ideš u hiperekstenziju i da ne rotiraš zdjelicu lijevo ili desno.
  • Vježba 5 - Plank chair i podizanje ruke - Iz početnog položaja planka naizmjenično podiži jednu pa drugu ruku. Kontroliraj da ti se zdjelica ne rotira lijevo ili desno i pripazi da se ne javlja bol u lumbalnom dijelu leđa. Ovom vježbom jačaš mišiće abdomena i ruku.
  • Vježba 6 - Ljestve - Trči preko ljestvi.
  • Vježba 7 - Skip skok - Radi niski skip pa lateralni poskok te ponovno skip i tako naizmjenično.

Vježbe za podizanje stražnjice pronađi ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.