Psiha i seks 30. siječnja 2014.

Feng Shui savjeti za godinu Konja

Konju
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema Feng Shuiju svaki stan ili kuću možemo podijeliti na devet sektora (određuju se prema stranama svijeta) u kojima se izmjenjuje energija u različitim periodima. Feng Shui savjetnica Aleksandra Dorann otkriva koji dio stana je najpovoljniji za spavaću ili radnu sobu u 2014. godini te koje je najpovoljnije razdoblje za sreću u ljubavi

Utjecaj energije

Feng Shui prognoza je vezana za promjene energije u različitim periodima. Svaki stan, kuću, zgradu ili prostor možeš jednostavno podijeliti na devet sektora tako da preko tlocrta staviš mrežu s 9 jednakih pravokutnika (vidi sliku). U sljedećem koraku treba ti kompas kako bi očitala strane svijeta. Stani u sredinu stana i potraži u kojem od 9 sektora kompas pokazuje sjever i upiši ga u određeni kvadrant na mreži. Prema sjeveru upiši i ostale smjerove u smjeru kazaljke na satu - to su sjever, sjeveroistok, istok, jugoistok, jug, jugozapad, zapad, sjeverozapad. Zatim u kvadrant u sredini upiši centar i tako ćeš dobiti 9 sektora. U svakom od sektora se godišnje i mjesečno mijenja energija i tako utječe na nas.

Feng Shui je kinesko drevno znanje o qi energiji koja se kreće reljefom Zemlje i ulazi u prostorije u kojima živimo i radimo. Tako utječe na nas i na kvalitetu našeg života. Za svaku zgradu i svaki prostor može se izračunati energetski protok prema načelima Feng Shuija. Energija se mijenja po periodima pa smo tako od 2004. godine u razdoblju 8 koje traje 20 godina. Unutar dužih razdoblja energija se mijenja svake godine početkom veljače pa zato možemo prilagoditi svoje aktivnosti u prostoru u kojem živimo svakoj godini kako bismo dobili energetsku podršku iz okoline i kako bismo smanjili utjecaj loših razdoblja. Najvažnije je znati u kojem sektoru spavamo jer tamo provodimo najviše vremena zbog čega je utjecaj energije tog sektora na nas najjači. Također je bitno u kojem sektoru radimo jer to utječe na naš posao. Energija opisana Zvijezdama mijenja se i svaki mjesec te stvara kombinaciju energija s godišnjim Zvijezdama.

Odaberi najbolju stranu svijeta

Ova godina je godina drvenog konja - četiri zvijezde smjestit će se u centar, a ostale će se rasporediti u skladu s time:

  • Najprosperitetnije strane svijeta za 2014. godinu su: jug, sjever, zapad i jugozapad.
  • Neutralan utjecaj imaju sjeveroistok i centar.
  • Negativan utjecaj imaju: istok, jugoistok, sjeverozapad.

Najbolje energije u 2014. godini nalaze se na jugu, sjeveru, zapadu i jugozapadu. Njihov povoljni utjecaj koji će se očitovati kao dobra sreća i blagostanje, najviše će se očitovati u sljedećim slučajevima:

  • Kada je glavni ulaz u kuće i zgrade smješten na jugu, zapadu ili jugozapadu.
  • Spavaća soba bi trebala smještena u smjeru juga, jugozapada ili sjevera.
  • U poslovnim zgradama najbolje je da su uredi smješteni na zapadu, jugu i sjeveru.
  • U svim uredima gdje su stolovi okrenuti prema jugu, sjeveru, zapadu i jugozapadu.
  • U zgradama gdje su jug, jugozapad i zapad povezani, odnosno gdje nema zidova među njima.

Važno! Prostorije koje se nalaze na sjeveru, sjeverozapadu i jugu nikako se ne bi trebale renovirati tijekom 2014. godine jer bi u tom slučaju te dvije strane mogle početi zračiti vrlo negativnom energijom.

Sretne zvijezde

  • Jugozapad - Tamo boravi Bijela zvijezda napretka 1, poznata i kao Zvijezda plemenitosti. U ovoj godini ta Zvijezda boravi na JZ donoseći sreću, lakoću i poboljšanje toj strani. Kako bi te ta korisna energija dotaknula, dobro je da na ovoj strani imaš glavna vrata, spavaću i radnu sobu, uredski stol ili ured.
  • Zapad - Kada Bijela rajska zvijezda sreće 6 dođe na svoje mjesto, to je dobra vijest za one koji žive u domovima koji gledaju na zapad ili imaju glavni ulaz na toj strani. Zvijezda sreće 6 daje snagu ukućanima, poboljšava njihov autoritet, reputaciju i status.
  • Jugoistok - Žad zvijezda 3, poznata i kao Zvijezda svađa i razdražljivosti u 2014. godini ulazi u područje jugoistoka. Ovo područje trebali bi izbjegavati oni koji su skloni razdražljivosti i koji imaju problema sa spavanjem.
  • Jug - Bijela zvijezda napretka 8 u 2014. godini ulazi u jug, donoseći djelotvornu energiju u to područje i poziva zaradu, sreću, napredak. Kako bi te ta korisna energija dotaknula, dobro je ovdje imaš radnu sobu, uredski stol ili ured. S druge strane, ovdje boravi opasna zvijezda Year Breaker koja je u sukobu s energijom godine, tako da se zbog nje taj dio prostora ne bi smio renovirati kako bismo izbjegli aktivaciju negative energije.
  • Sjever - Ljubičasta zvijezda budućeg napretka 9, poznata i kao Zvijezda umnožavanja i proslava, u 2014. godini ulazi u područje sjevera i donosi sreću, lakoću i napredak. Kako bi te ta korisna energija dotaknula, dobro je da na ovoj strani imaš glavna vrata, spavaću i radnu sobu, uredski stol ili ured. Važno: bez obzira na to što je broj 9 pozitivna zvijezda u ovom području, ne smijemo renovirati cijelu godinu jer se ovdje ove godine također nalazi zločesti Grand Duke kojeg je bolje ne uznemiravati.
  • Sjeveroistok - Crvena zvijezda 7 u 2014. godini dolazi na svoje mjesto donoseći nestabilnu atmosferu u kućanstva koja imaju glavni ulaz na zapadu. Osobe koje spavaju u sobi sa zapadne strane trebale bi u 2014. godini izbjegavati sudjelovanje u opasnim situacijama i sportu.
  • Istok - Crna zvijezda 2, poznata i kao Zvijezda bolesti, u 2014. godini ulazi u područje istoka. Ako je moguće, izbjegavaj to područje u zgradama i sobama u 2014. godini, osobito ako već patiš od kroničnih bolesti. 
  • Sjeverozapad - Žuta zvijezda loše sreće i stagnacije 5 boravi u SZ pa bi u ovom području u 2014. godini trebalo izbjegavati obnovu i restauraciju. 
  • Središte - Zelena zvijezda 4 u 2014. godini ulazi u centar i donosi dobru energiju samcima koji traže ljubav te studentima i učenicima koji će napredovati u svojim rezultatima.

Još kolumni Aleksandre Dorann potraži ovdje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      neverica

      Kako odrediti strane svijeta kod kuća koje su spojena od dvije zgrade koje izgledaju kao dva pravokutnika različitih dimenzija?

    • Default avatar -
      MihaZgB

      Odnosi li se renoviranje i na razmiještanje namještaja ili isključivo na neke građevinske zahvate?

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.