Zdravlje 27. ožujka 2014.

Posjeti tribinu o laktozi!

Tribina2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon konzumiranja mlijeka imaš probavne tegobe – podrigivanje, nadutost, osjećaj težine u želucu, proljev i mučninu? Zdrava Krava te poziva na tribinu 'Netolerancija na laktozu', 17. travnja u Novinarskom domu u Zagrebu. Na tribini će sudjelovati eminentni hrvatski stručnjaci koji će ti objasniti sve što te zanima o rješavanju ovog problema

Poslušaj savjete stručnjaka

Nova proljetna tribina Zdrave Krave pod nazivom 'Netolerancija na laktozu' održat će se u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2 u Zagrebu. Datum održavanja tribine je četvrtak, 17. travnja 2014. godine, s početkom u 18.30 sati. Tribina će se održati pod pokroviteljstvom Dukata

Pripremi što više pitanja i dođi jer će vrhunski stručnjaci odgovarati na sva tvoja pitanja i kroz edukativnu raspravu dati savjete o netoleranciji na laktozu. Tim stručnjaka čine:

  • Prof. dr. sc. Željko Krznarić – internist gastroenterolog i hepatolog, predstojnik Centra za kliničku prehranu na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb
  • Dipl. ing. Mirja Jošić – nutricionistica, Vitaminoteka
  • Inga Kesner Koren – direktorica razvoja proizvoda i regulatornih poslova, Dukat
  • Prim. Alemka Jaklin Kekez – specijalist pedijatar i uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije, voditeljica dijagnostike u Poliklinici za dječje bolesti Helena
  • Svjetlana Vidović – osoba netolerantna na laktozu

Tribinu će voditi Ivana Šundov Hojan.

Vrijedne nagrade za posjetitelje 

Nakon tribine svi mogu sudjelovati u zdravoj tomboli gdje će 13 najsretnijih posjetitelja osvojiti vrijedne nagrade - 10 poklon paketa Dukat Lagano jutro te 3 seta za uzimanje uzoraka za DNA testiranje na netoleranciju laktoze zajedno s narudžbenicom za testiranje s oznakom 'Plaćeno' tvrtke i laboratorija Genos.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje!

Sve o netoleranciji na laktozu saznaj u novom specijalu 'Netolerancija na laktozu'.

Netolerancija na laktozu najčešći je poremećaj vezan za konzumaciju mlijeka u adolescenciji i odrasloj dobi. Kod osoba koje ne mogu probaviti mliječni šećer laktozu nakon konzumiranja mlijeka javljaju se probavne tegobe. Međutim, te osobe se ne moraju u potpunosti odreći mlijeka i mliječnih proizvoda već mogu koristiti one sa smanjenim udjelom laktoze u kojima je ona razgrađena na jednostavnije šećere koji ih čine lako probavljivima. Za više informacija o netoleranciji na laktozu te savjetima za pravilnu i uravnoteženu prehranu osoba koje teže podnose laktozu posjeti www.netolerancijanalaktozu.hr. Svakog utorka prof. dr. sc. Željko Krznarić, internist gastroenterolog i hepatolog, predstojnik Centra za kliničku prehranu na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb savjetuje i odgovara na pitanja vezana uz problem netolerancije na laktozu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.