Fitness 13. svibnja 2014.

Top lista popularnih video treninga

Vjezbau
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Odlučila si vježbati, a nemaš novca i vremena za teretanu ili neke druge grupne sportove? Uz video vježbe možeš oblikovati svoje tijelo i doći u formu u svom domu. Doznaj kakav je učinak vježbanja uz video materijale, a donosim ti i prednosti i nedostatke vježbanja uz DVD te pregled najpopularnijih video trenera

Pravi treninzi kod kuće

Vježbanje uz fitness video materijale postaje sve popularniji oblik rekreacije, a glavne prednosti ovakvog načina tjelovježbe su što možeš vježbati u svom domu, jeftino je i sama određuješ vrijeme vježbanja. Također prednost je što lako možeš zamijeniti aktivnost novom, ako ti dosadi ili ako su vježbe jako teške ili suviše lagane. Na internetu postoji mnoštvo videa koji nude različite vrste treninga, od onih za početnike do onih za napredne vježbače pa bi bilo dobro kada bi prije početka vježbanja pročitala recenzije ili komentare drugih rekreativaca koji su vježbali po istom programu kako bi znala koju težinu vježbi odabrati.

Pregled najpopularnijih video i DVD vježbi:

  • Jillian Michaels jedna je od najpopularnijih video fitness trenerica i do sada je izdala preko deset različitih programa vježbanja, a najpoznatiji je '30 day Shred' kojim je moguće izgubiti do 10 kilograma u 30 dana. Jillian se i sama kao mlada borila s problemom prekomjerne tjelesne težine te danas svojim iskustvima nastoji pomoći drugima. U svojim treninzima kombinira najviše vježbe snage s kickboxingom, pilatesom, jogom i vježbama eksplozivnosti. 
  • Insanity je jedan od najpopularnijih programa vježbanja u svijetu. Program vježbanja osmislio je fitness trener Shaun T, a cijeli program traje 60 dana te jamči poboljšanje kondicije i uz promjenu prehrane i gubitak kilograma. Cijeli program temeljen je na aerobnim vježbama visokog intenziteta koje se izvode po 45 minuta dnevno. Rezultati se vidljivi već nakon dva tjedna vježbanja.
  • Brazil Butt lift je program koji je ciljano usmjeren na stražnjicu i donji dio tijela pa je zbog toga idealan za žene. Ovim programom prvenstveno se cilja na masno tkivo na bokovima i bedrima te oblikovanje i podizanje stražnjice. Brazil Butt lift osmislio je fitness trener Leandro Carvalho koji tvrdi da ovakav program vježbaju poznati super modeli kako bi izbjegli operacije povećanja i učvršćivanja stražnjice.
  • P90X visoko je intenzivan, ekstreman fitness program. Power 90 Extreme vježba se 90 dana i kombinira različite vježbe snage, kardia, joge i fleksibilnosti. Program osim detaljnog plana treninga sadrži i vodič prehrane, detaljan fitness vodič i seriju DVD-a. Vježba se 6 dana u tjednu, po jednom od 3 programa različite težine, a glavni cilj mu je postizanje bolje kondicije.

Važno je izabrati kvalitetan DVD

Trenerica Mirela Anić iz Body & Mind Studija do sada je izdala 12 DVD-a za vježbanje, a o takvom načinu treniranja je rekla: "Kad se netko odluči vježbati tako, izuzetno je bitno da odabere kvalitetno napravljen DVD kako bi izbjegao moguće ozlijede i naravno postigao rezultate. Treba izbjegavati kupnju DVD-a samo zato što ti se sviđa nečiji izgled i jer je povoljna cijena. Bitno je da je osoba koja je izdala video stručna i da daje adekvatne upute za vježbanje. Vježbanje uz DVD nije jednako što i vježbanje uz nadzor trenera, ali ako ne postoji druga mogućnost i to je dobar način. Dobro je i vježbanje s trenerom nadopuniti vježbanjem uz video. Mi smo se odlučili izdati video vježbe za one osobe koje nisu u mogućnosti doći u naš studio, zato što žive u drugom mjestu ili si financijski ne mogu priuštiti vježbanje s trenerom. Prilikom kreiranja videa jako smo pazili da osobi koja vježba ponudimo osiguranje, u smislu da može provjeriti izvodi li vježbe pravilno."

Kako podići stražnjicu u 4 tjedna doznaj ovdje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      nicol0502

      P90X i P90X3 odlični programi i stvarno djeluju ako se ozbiljno posvetite vježbanju

    • Default avatar -
      peroskakavac

      U Jillian nije moguce izgubiti 20 kg vec 20 pounds, tj 10-ak kg. Molim Vas ispravite to u tekstu.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.