Ljepota i relax Prirodno lijepa 28. srpnja 2016.

Maska od lubenice za preplanuli ten, a krumpir protiv ljetnih osipa

Fotor0718145655
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljubiteljica prirodne kozmetike koja je izdala već nekoliko knjiga s tom tematikom, aromaterapeutkinja Mary Novosel donosi ti recepte za njegu lica. Nauči napraviti masku za dehidriranu kožu lica koja će spriječiti nastajanje bora, masku koja će pripremiti tvoje lice za izlaganje suncu i masku od koje će tvoje lice biti čisto i blistavo.

Sastojke potraži u svom frižideru. U najnovijoj knjizi Mary Novosel ''Prirodno lijepa'', priručniku za izradu prirodne kozmetike, saznat ćeš i kako napraviti prirodne i mirišljave preparate u kućnoj radinosti, i na vlastitoj koži osjetiti da prirodna kozmetika vidljivo hrani i pomlađuje kožu, a ono što je najvažnije, nema dodataka poput konzervansa, umjetnih emulgatora i boja te ostalih aditiva.

Maska od vrhnja i jabuka protiv dehidrirane kože i bora

Ako ti je koža, bez obzira na upotrebu ulja i unos dovoljne količine tekućine i dalje iznimno suha možeš joj vratiti vlažnost uz pomoć maski za koje ćeš sastojke pronaći u hladnjaku. Ove maske posebno se preporučuju nakon sunčanja kada se koža smiruje i polako hladi. Maske često, osim hidratacije, dodatno hrane kožu i sprečavaju pojavu bora koje nastaju zbog mimičkih pokreta i izlaganja suncu.

  • Sastojci:
  • sok jednog limuna
  • 2 dl vrhnja
  • 1 pasirana jabuka
  • 1 dl meda

Priprema: operi limun i malo ga izgnječi da pusti sok te dodaj vrhnje i pasiranu jabuku. Sve dobro izmiješaj i dodaj med. Ova maska odlična je protiv suhe kože lica i tijela. Prije upotrebe se istuširaj i na suhu kožu nanesi masku i drži je na tijelu oko 20 minuta. Masku isperi toplom vodom. Postupak ponovi jednom tjedno.

Maska od lubenice i dinje za preplanuli ten

  • Sastojci:
  • lubenica
  • dinja

Priprema: izgnječi meso lubenice i dinje u kašu i nanesi na lice i vrat. Ostavi da djeluje 15 minuta, a zatim isperi lice mlakom vodom. Ova maska osvježava, revitalizira i vraća vlagu koži, a pomaže i u pripremi kože za izlaganje suncu jer beta karoten i likopen (koje to voće sadrži) pomažu u bržem i ravnomjernijem postizanju preplanulog tena.

Hranjivi pakung od krumpira za čisto i lijepo lice

  • Sastojci:
  • krumpir
  • maslinovo ulje

Priprema: skuhaj 2 krumpira u ljusci, odstrani im koru i zgnječi vilicom. Dodaj smjesi nekoliko kapi maslinova ulja, nanesi pakung na lice, vrat i dekolte te ostavi da djeluje 20-tak minuta, dok se ne osuši. Ovaj pakung odličan je prirodni pripravak protiv nečiste kože, osipa te prištića i bubuljica koji nastaju uslijed znojenja i izloženosti prašini.

Potraži recepte za sjajnu i jaku kosu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ifzone.wordpress

      Pozdrav, počinjem pisati blog pa ako želite ostavljam vam link da bacite oko. Nadam se da će vam se svidjeti! https://ifzone.wordpress.com/

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.