Hrana 24. srpnja 2014.

Preuzmi mediteranski muški jelovnik!

Medi2_3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poznato je da se mediteranska prehrana smatra zlatnim standardom pravilne prehrane. Istraživanja pokazuju kako sljedbenici ove prehrane imaju niži rizik od mnogih bolesti današnjice. Temelji mediteranske prehrane su integralne žitarice, niskokalorično te nutritivno bogato voće i povrće te namirnice koje obiluju korisnim masnoćama

Top dijeta za mršavljenje

Ovaj način prehrane karakterizira i nizak udio zasićenih masti, crvenog mesa i šećera te visok udio orašastih plodova, mahunarki i ribe. Osim po pitanju zdravlja, mediteranska prehrana jedna je od top dijeta za mršavljenje.

Lagano ljeto na tanjuru

Donosimo ti primjer mediteranskog jelovnika u vrijednosti od 1800 kalorija namijenjenog muškarcima. Ako su tvoje energetske potrebe prosječne i iznose 2500 kalorija, pridržavajući se jelovnika koje su pripremile nutricionistice Vitaminoteke od 1800 kalorija možeš gubiti oko 0,7 kilograma tjedno.

Preuzmi
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      geor

      dajte nam konačno taj jelovnik ili napuštam ovu web site for ever

    • Default avatar -
      TomG

      Gdje je jelovnik?

    • Default avatar -
      Miyagi

      Gdje se nalazi jelovnik?

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.