Dijeta 26. kolovoza 2014.

Tajna vitkosti Cindy Crawford

Cindy2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Legendarna Cindy Crawford ima 48 godina, a veliku ulogu u njezinom odličnom izgledu ima njezina dijeta. Ova 175 cm visoka brineta ne skriva pojedinosti o svom zdravom načinu prehrane, a unatoč brojnim obavezama, ne propušta niti trening tri puta tjedno. Najbolje od svega jest što gotovo svatko može lako primijeniti njezin način ishrane

Salata uz svaki obrok

"Za doručak uglavnom jedem proteinski shake jer je brzo gotov. To mi odgovara jer mi se ujutro žuri, moram se pobrinuti za djecu i onda otići na posao", objašnjava Cindy u intervjuu za magazin Gloss. "Za ručak uglavnom jedem salatu, ponekad s piletinom, a ponekad bez. Za večeru obično idemo u restoran na sushi ili jedemo kod kuće. Ako ostanemo kod kuće onda pripremim pureće okruglice s tjesteninom, salatom i povrćem."

Prehrambeni ukusi članova Cindyjine obitelji pomalo se razlikuju. "Ja baš ne volim tjesteninu, a klinci ne vole povrće ili salatu. Nije mi drago što su moji obroci značajno drugačiji od njihovih, ali to funkcionira."

Voda i zeleni čaj

Što se tiče pića, Cindy najradije odabire običnu vodu, dok se drugih pića kloni kako bi izbjegla dodatne kalorije skrivene u njima. "Pijem i zeleni čaj. Nekad sam pila velike količine kave, ali sam morala prestati zbog problema sa želucem. Kava, a posebice na prazan želudac, nikako mi nije odgovarala."

Iako alkohol izbjegava, povremeno voli popiti tekilu. "Tekila ubija sve parazite. Moj suprug (Rande Gerber, op. a.) uživa u koktelima pa ga ne mogu pustiti da pije sam."

Čokolada je svetinja

Cindy ima 'griješna' zadovoljstva kojih se nikada ne odriče. "Sladokusac sam pa da bih se zadovoljila i pritom zadržala zdrave masnoće u jelovniku, obično napravim frape", izjavila je u intervjuu za magazin Shape. "Od sastojaka kombiniram metvicu, špinat, bananu, indijski oraščić, bademovo mlijeko i kakao čips. Volim i čokoladu te je jedem pomalo svaki dan."

Cindy nipošto ne zauzima radikalan stav kada je riječ o zdravoj prehrani"Moja prehrambena mudrost jest da ne jedem puno pakirane hrane. Mogla bih lako biti vegetarijanka, ali to nije praktično za moju obitelj. Od mojih pet dnevnih obroka četiri su zdrava", kaže. A taj omjer nije nedostižan čak i za žene koje nisu supermodeli.

U teretanu triput tjedno

"Vježbam sa svojom trenericom Sarah Hagaman tri puta tjedno i to ujutro", rekla je Shapeu. "Kružni trening za cijelo tijelo izvodim pomoću utega, sprava i moje vlastite težine u obliku iskoraka i čučnjeva. Obično deset minuta vježbam s utezima pa pet minuta izvodim kardio vježbe."

Cindy i Sarah najmanje triput ponavljaju deset minuta težinskih i pet minuta kardio vježbi, a završavaju s trbušnjacima i istezanjem. Osim strukturiranog vježbanja s trenericom, u raspored ponekad ubacuje i spontanu rekreaciju. "Ako si tijekom tjedna mogu priuštiti pješačenje ili vožnju biciklom sa suprugom ili prijateljicom, to je onda dobrodošao dodatak!"

Zašto je kružni trening najefikasniji, pročitaj mišljenje trenera.

Cindy Crawford preferira jednostavan dnevni make-up, a više o tome doznaj na portalu Budi.In.

Saznaj kakav rigorozan dijetni režim ima glumica Emilija Clarke.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.