Ljepota i relax 04. prosinca 2014.

Tip frizure i seksualne sklonosti

Reaseu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Psiholozi tvrde da ovisno o tome kakvu imaš kosu te na koji način je češljaš mogu procijeniti i kakve su tvoje seksualne preferencije. Prema evolucijskim psiholozima gusta kosa bila je znak zdravlja i dobre zaštite od sunca što je značilo i veću mogućnost preživljavanja. Pročitaj što tvoja kosa otkriva o tebi, kako seks utječe na izgled kose te potraži prirodne savjete za njegu

Klasična, odvažna ili pritajena

Neki psiholozi smatraju da se prema odabiru frizure može utvrditi seksualni temperament žene:

  • Žene koje uvijek imaju dotjeranu frizuru, čak i kad se odmaraju kao i one što nose uredno začešljanu kosu prema gore vole red i dosljednost, pa čak i u ljubavnom i seksualnom životu. One znaju što im odgovara i nemaju potrebu za eksperimentiranjem.
  • Žene koje nose kosu vezanu u rep, djeluju pomalo poput djevojčica jer ne mare toliko za izgled, ali stručnjaci tvrde da su ove žene odvažne u krevetu. Budući da one tom frizurom otkrivaju lice zapravo se radi o osobama koje imaju puno samopouzdanja jer se ne skrivaju iza kose.
  • Žene koje nose puštenu lepršavu ili blago valovitu kosu, smatraju se opuštenim i bezbrižnim osobama općenito, pa i na području seksualnih odnosa. Ponekad ne biraju ni vrijeme ni mjesto pa im se preporučuje da budu suzdržanije.
  • Žene s klasičnom bob frizurom, njeguju elegantan stil i prate modne trendove. Iako djeluju suzdržano kad dopuste nekome da im se približi otkrivaju svoju strastvenu i toplu stranu.
  • Žene s kratkom kosom, originalne su, samosvjesne i ne zanima ih mišljenje drugih. U ljubavnom odnosu ponašaju se na jednak način, kad žele mogu biti prave zavodnice, a kad im nije do seksa jasno će to svom partneru dati do znanja, ali ne na grub način.

Muškarci ne primjećuju frizure

Psiholog Hrvoje Maleković, ne slaže se s tvrdnjama o povezanosti frizure i seksualnih sklonosti: "Boja kose i vrsta frizure mogu utjecati na odabir partnera, ali prema istraživanjima ne na način opisan prema tipu frizure. Kosa je jedan od prvih znakova koje muškarac pogleda na ženi. Jer je prema Freudu i evolucionističkoj teoriji gusta i sjajna kosa znak plodnosti i dobrog zdravlja. Inače, muškarac frizuru kod žene teško zamijeti, čak i kad ona dođe od frizera. Ženama je njihova kosa jako važna i pomno je uređuju, a pripadajuća industrija cvijeta. Ovakva vrsta članaka potiče žene  da što bolje iskoriste svoj adut u zavođenju, kosu."

Češći spolni odnosi poboljšavaju kvalitetu kose

Znanstveno je utvrđeno da spolno uzbuđenje dobro utječe na kosu. Naime, svaka fizička aktivnost doprinosi boljoj prokrvljenosti vlasišta. Veća prokrvljenost znači da do kose dođe više hranjivih tvari. Takve tvari do kose mogu doći samo ako ih unesemo u tijelo, pa je pravilna prehrana od presudne važnosti.

Žumanjak i bjelanjak za sjaj kose

Jaje se u sve može miješati. Žumanjak je bogat mastima i proteinima i prirodni je ovlaživač, dok bjelanjak sadrži enzime koji pomažu u odstranjivanju viška masnoće. Za normalnu kosu koristi cijelo jaje, bjelanjak koristi za tretiranje masne kose, a samo žumanjak za suhu, lomljivu kosu. Napravi količinu koja ti je dovoljna da prekriješ cijelo tjeme, ostavi 20 minuta, isperi mlakom vodom te operi kosu blagim šamponom.

Prirodna maska za sjaj kose

Zdrava i sjajna kosa utječu na cjelokupnu privlačnost puno više nego oblik frizure. Zato, ako tvojoj kosi nedostaje sjaja napravi ovu jednostavnu masku:

  • Pomiješaj 2 jaja, žlicu punomasnog mlijeka ili jogurta i čajnu žličicu meda u smjesu.
  • Ravnomjerno je nanesi na kosu i isperi mlakom vodom nakon 5-7 minuta. 
  • Operi kosu blagim šamponom. Koristi svaka dva tjedna.

Ovdje potraži recepte za masku protiv peruti i masku za njegu suhe i ispucale kose.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.