Hrana 19. siječnja 2015.

Hranjivo varivo od repe i povrća

Rep-Usp
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ines Mamula iz Lovrana postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za varivo od svježe repe. Pošalji nam i ti recept za svoje zimsko varivo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!

Prijavi se i postani kuharica zime!

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • 30 dag svježe repe
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 1 korabica
  • mali komadić celerovog korijena
  • 2 krumpira
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • žličica limunovog soka
  • sjeckani peršin
  • ulje
  • žličica začina po želji
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Repu, korabicu, krumpir, mrkvu i celer oguli, operi i nareži na kockice.
  2. Na zagrijanom ulju poprži nasjeckani luk, dodaj povrće i zajedno kratko pirjaj, a zatim zalij vodom da sve bude pokriveno i kuhaj dok sve potpuno ne omekša.
  3. Posoli, pospi začinima i umiješaj kiselo vrhnje. Zajedno kuhaj oko 5 minuta.
  4. Gotovo varivo pospi nasjeckanim peršinovim listom i zakiseli limunovim sokom.

Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.