Psiha i seks 24. ožujka 2015.

Dobitnici 10 knjiga za snažne žene!

Citanje-01
1/12
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Alis Marić autorica bloga "Čitaj knjigu" koja će od travnja pisati kolumne za Zdravu Kravu preporučila je 10 knjiga koje bi po njezinu mišljenju trebalo pročitati. U članku pročitaj tko su dobitnici knjiga

Dobitnici

Dobitnicima će nagrade biti poslane na kućnu adresu.

  • "Ono u što sam sigurna ", Oprah Winfrey - osvojili su: Željka Rakuljić, Agata Bočkai, Antonija Milić, Delfa Djedović i Ivana Mandić.
  • "Bez ljubavi i mržnje", Lari Mari - osvojili su: Novoselac Jelena i Gordana Mičuga.
  • "Zovem se nebo", Tanja Tolić - osvojili su: Maja Kolarec i Anica Dominić.
  • "Umijeće komuniciranja", Thich Nhat Hanh - osvojili su: Karla Eterović, Ljiljana Ljubić, Ana Tabain, Jadranka Vuraić Vojnić i Iva Radeljević.
  • "Put susreta", Jorge Bucay - osvojili su: Anita Dadić, Martina Povalec, Helena Katanec, Adriana Jakopovic i Maja Kiš.
  • "Ponovno rođena", Anita Moorjani - osvojili su: Petra Petrović, Nikolina Dapas, Tomislav Haraminčić, Dunja Turkalj i Jelena Stručić
  • "Prigrli život", Susan Spencer Wendel - osvojili su: Laura Josipović, Marija Cestarić, Monika Radić, Jelena Kovačević i Ana Pešut.
  • ''Ljubav i hipnoza'', Liane Moriarty - osvojili su: Ana-Petra Kovač, Irena Anić, Jelena Perlić, Sanja Berger i Valentina Bandžar.
  • "Divljina", Cheryl Strayed - osvojili su: Maja Jakšić, Gordana Mičuga, Sara Kuharić, Martina Pranjić i Martina Ljevačić.
"Jednako kao što želimo da nam tijelo bude u formi trebamo se brinuti i za naše osjećaje i dušu. Život je pun patnje, ali i mnogih čuda - prekrasne prirode, sunca, proljeća, bliskih nam i dragih ljudi. Treba biti u dodiru sa čudima života. Ona su sve vrijeme unutar nas, oko nas i samo ih trebamo svakodnevno osvijestiti. Ove knjige u tome mogu itekako pomoći," objasnila je Alis Marić.

"Ono u što sam sigurna ", Oprah Winfrey ( Izdavač Profil, dijelimo 5 primjeraka)

Prekrasna knjiga razmišljanja i životnih otkrića popularne tamnopute američke voditeljice Oprah Winfrey. To je knjiga koja se čita u jednom dahu, ali i ona koja nam stoji na noćnom ormariću i za kojom čovjek poseže kad god treba utjehu, savjet ili potvrdu.

"Bez ljubavi i mržnje", Lari Mari (Izdavač Ljevak, dijelimo 2 primjerka)

Ovo je priča koja se ponavlja svaki dan svugdje oko nas. Emotivna nezrelost i manipulacija snažno su zastupljene u mnogim obiteljskim odnosima i upravo je to izvrsno opisano u ovoj emotivnoj i napetoj priči i to od prvog do zadnjeg retka. Koliko je važno da smo kao djeca voljeni, maženi i sigurni možda znamo, ali ovako napisano daje nam jasnu sliku koliko nam to određuje svaki daljnji životni trenutak. Kao što nam trebaju hrana i voda još više nam trebaju ljubav i sigurnost. Definitivno iscjeljujuća proza koja liječi i daje nadu.

"Zovem se nebo", Tanja Tolić (Naklada Ljevak, dijelimo 2 primjerka) 

Na trenutke je ovaj roman obiteljska drama, a ima i elemente ljubavne drame, na trenutke je self-help literatura, ponekad fantazija, čak i bajka, ali ima na par mjesta i elemente trilera. Radnja se događa na nekoliko razina svijesti i vibracija. Priče se protežu kroz nekoliko stoljeća. Prelaze iz jedne realnosti u drugu, iz materijalnog se pretvaraju u perje. Sve u svrhu boljeg razumijevanja samih sebe.

"Umijeće komuniciranja", Thich Nhat Hanh (Izdavač Planetopija, dijelimo 5 primjeraka)

Inspirativan i praktičan vodič koji nas uči vještini učinkovitog komuniciranja. Thich Nhat Hanh uspoređuje riječi i komunikaciju s hranom. Kao što nam otrovna hrana može naškoditi tako nam i otrovna komunikacija odmaže i vodi nas u nezadovoljstvo i bolest.

"Put susreta", Jorge Bucay (Izdavač Fraktura, dijelimo 5 primjeraka) 

Jorge Bucay je uvijek istovremeno mudar i zabavan. Lako se čita, a pritom možemo saznati itekako puno dobrih savjeta i uputa za bolji život. U ovoj knjizi nam pokazuje put istinskog susreta u svim našim odnosima: obitelji, prijateljstvu, seksu. Vrlo vrijedna lekcija o suživotu.

"Ponovno rođena", Anita Moorjani (Izdavač VBZ, dijelimo 5 primjeraka) 

Anitino putovanje od života do smrti i natrag (a možda i obrnuto) je duboko i dirljivo iskustvo. Anita je godinama bolovala od teškog karcinoma. Dovedena je u bolnicu u teškom stanju i svi organi su već počeli otkazivati. Ali tada se događa čudo. Pred očima obitelji i liječnika. Nakon toga ništa više nije kako je bilo. Anita postaje korisnim savjetnikom koji nam pomaže promijeniti sve naše poglede na život i smrt te nam prenosi poruku da u univerzumu postoje čuda za koje ni ne slutimo da postoje, a koja bi nam svima mogla biti na dohvat ruke. Svakako pročitajte ovu knjigu. Jako je iskrena, dirljiva i emotivna. Umirit će vas, kao što je umirila i mene.

"Prigrli život", Susan Spencer Wendel (Izdavač Fraktura, dijelimo 5 primjeraka)

Dok sam čitala ovu emotivnu knjigu bila sam preplavljena s toliko emocija, smijala sam se, čudila se, i plakala. Već dugo me nijedna knjiga nije toliko dirnula, potakla na razmišljanje, ohrabrila, a istovremeno rastužila. Prigrli život je "prokleto" iskrena priča jednog života. I to fenomenalnog života koji je morao prerano prestati. Glas o Susaninoj bolesti i kako se s njom nosi proširio se svijetom i polučio snažno zanimanje i reakciju. Ljude je fascinirala hrabrost koju je skupila nakon što ju je snašla ova velika tragedija, a fascinirala ih je i njena ogromna snaga volje.

Ljubav i hipnoza, Liane Moriarty (Izdavač Lumen, dijelimo 5 primjeraka)

Odličan i zabavan roman o ljubavi i koje smo granice spremni prijeći zbog nje. Glavna junakinja Ellen je hipnoterapuetkinja. Kroz roman na taj način saznajemo dosta i o toj iscjeljujućoj metodi i koliko ona može pomoći ljudima da se nose sa životnim problemima. 

"Divljina", Cheryl Strayed (Izdavač Znanje, dijelimo 5 primjeraka)

Nezaboravna i istinita priča koja je osvojila Ameriku, a potom i cijeli svijet. Naravno na kraju je osvojila i mene. Zato želim da je i ti pročitaš. Prekrasna priča o samospoznaji puna duhovitosti, iskrenosti i intenziteta. Cheryl postaje junakinja vrijedna poštovanja i jednostavno je morate voljeti.

"Hector u potrazi za srećom", Francois Lelord (Izdavač Znanje, ne dijelimo, ali preporučujemo)

Knjiga koja osvaja humorom, ali istovremeno iznosi itekako velike istine i mudrosti o tajnama ljudske duše i našoj stalnoj potrazi za srećom. Ova knjižica je kao kombinacija Malog princa i Alkemičara. Hectorova poruka je da svatko od nas može doseći sreću uz malo truda i promišljanja. Sve je u nama.

O Alis

Do prije godinu dana, Alis nije bila ime poznato javnosti, a sada je, kako se šali, svako malo na televiziji zahvaljujući upravo knjizi, mediju za koji neki misle kako “više nikoga ne zanima“ i da pripada prošlosti. A jedan drugi medij, internet, točnije društvene mreže i njezin blog, pokrenuli su malu, ali ne više tako tihu revoluciju. Početak seže u 2009. godinu kada je Alis za natječaj tportala i izdavačke kućeFraktura napisala recenziju romana “Muškarci koji mrze žene”, osvojila prvu nagradu te otputovala u Švedsku – slijedeći putove Stiega Larssona (pisca, ali i alter ega glavnog lika trilogije). “Bio je siječanj i bilo je točno kao u romanu. Hladno, maglovito i – beskrajno napeto i zanimljivo”, sjeća se Alis kojoj je nagrada bila potvrdom da uistinu nešto o knjigama zna, naslućuje i osjeća. Ova udana žena i majka troje sada već odrasle djece diplomirana je pravnica koja se nikad nije bavila pravom, nego je vodila nekoliko ureda uprava velikih inozemnih tvrtki, a već četiri nije stalno zaposlena. No, ono što najviše voli i o čemu je sanjala cijelo vrijeme svoje karijere su – knjige. Obožava Alaina de Bottona, Paula Austera, Johna Irvinga, Frederica Beigbedera, Gillian Flynn, Jeffreya Eugenidesa, Bernharda Schlinka, Michela Houellebecqa… Ima i faze čitanja publicistike, dramske literature, filozofije. Kaže kako ne prođe dan da ne uđe u knjižaru ili knjižnicu.

Obožava miris knjiga, voli ih dodirivati, uživa u lijepim mjestima za čitanje, udobnim foteljama te mekom i mirisnom krevetu gdje se može opušteno čitati . Osobito voli – knjige preporučivati. “Jedno jutro sam se probudila i shvatila što mi je činiti. Kao što je danas na djelu svojevrsna pomama za kulinarskim emisijama jer ljudi imaju interes, ali ne znaju što točno kuhati pa im treba servirati emisiju, tako i ja serviram ljudima novitete i pomažem u orijentaciji među knjiškim naslovima”, pojašnjava Alis koja nije opsjednuta, kako to ona kaže, samo čitanjem knjiga, nego i svime što se veže za knjige. (iz intervjua sa Sanjom Muzaferijom objavljen na Domosfera.hr.)

Pročitaj kako možeš ojačati emocionalnu inteligenciju.

Igra je završila, hvala na sudjelovanju, uskoro ćemo objaviti dobitnike.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      Raketica

      A kud je nestala cijela objava, a dobitnici nisu objavljeni :)

    • Default avatar -
      Raketica

      kad će biti objavljeni dobitnici, igra je jučer završila :)

    • Default avatar -
      keke38

      poslana prijava, super izbor knjiga, sretno svima :)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.