Dijeta 23. travnja 2015.

Dijeta sa sladoledom i palačinkama?

Dijeta-Jelovnik
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Isprobavanje raznih dijeta ostavlja trag na tvom metabolizmu, posebice kada se se trebaš odricati pojedinih namirnica. U Mršavimo zajedno klubu nema izgladnjivanja niti zabranjene hrane, a prema više od 60 uravnoteženih jelovnika možeš mršavjeti 1 kg tjedno. Poklanjamo ti primjerak jelovnika uz koji ćeš mršavjeti čak i ako jedeš palačinke i sladoled

Cjelovit i uravnotežen kontinentalni jelovnik

Svaki jelovnik Mršavimo zajedno kluba je nutritivno uravnotežen pa stoga svi korisnici Kluba uz više od 60 kontinentalnih, mediteranskih i vegetarijanskih jelovnika mogu na zdrav način ostvariti gubitak od pola do jednog kilograma tjedno, bez jo-jo efekta (povrata izgubljenih kilograma). Tako postignutu željenu tjelesnu masu lakše je održavati, što je i konačni cilj ovog programa. 

Donosimo ti primjer uravnoteženog jelovnika u vrijednosti od 1953 kalorije koji je izradio nutricionistički tim Vitaminoteke. Preostali jelovnici čekaju te u Klubu!

Doručak

  • 2 kriške kruha, 50 g sirnog namaza
  • 200 g voćnog jogurta

Međuobrok 1

  • 1 banana
  • 150 g malina

Ručak

  • 50 g sladoleda
  • Miješana salata - 100 g rajčice, 100 g paprike, 100 g krastavca, 1/2 glavice luka, sol, papar, ocat, 2 žličice ulja
  • Pire krumpir - 300 g krumpira, 1 žličica maslaca, 50 ml mlijeka, sol. Oguljeni krumpir nareži na kocke i kuhaj od 10 do 15 minuta u vrućoj posoljenoj vodi dok ne omekša. Krumpir ocijedi, zgnječi, dodaj vruće mlijeko i maslac te dobro izmiješaj.
  • Pileći file - 150 g pilećih ili purećih prsa. Ispeci ''na naglo'' s 1 žličicom ulja.

Večera

  • Palačinke s marmeladom - Za 3 palačinke (135 g): 50 g brašna, 50 ml mlijeka, 1/2 žličice šećera, 1/2 jajeta, 1 žlica gazirane vode, prstohvat soli, 2 žličice ulja za pečenje; 2 žlice marmelade (40 g)
  • 250 ml mlijeka

Preostale jelovnike uz koje možeš uravnotežiti prehranu i uspješno mršavjeti 1 kilogram tjedno pronađi u Mršavimo zajedno klubu.

Preuzmi detoks jelovnik i zdravo mršavi!

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Zdrava__Krava
      Zdrava__Krava

      Draga sienna011, na Zdravoj Kravi možeš pročitati vrlo uspješne priče zadovoljnih korisnika Mršavimo zajedno kluba, a ovo su samo neke od njih: http://www.zdravakrava.24sata.hr/clanak/4245/moj-uspjeh-30-kg-manje-u-pola-godine, http://www.zdravakrava.24sata.hr/clanak/4550/moj-uspjeh-u-tri-mjeseca-14-kg-laksi, http://www.zdravakrava.24sata.hr/clanak/4966/uz-mrsavimo-zajedno-klub-laksa-sam-12-kg. O uspješnom iskustvu korisnika Kluba možeš pročitati i na forumu Mršavimo zajedno kluba te se i sama priključiti raspravi.

    • Avatar Zdrava__Krava
      Zdrava__Krava

      Draga ella102, nije puno hrane već je jelovnik nutricionistički uravnotežen i namijenjen osobama koje ovisno o tjelesnim mjerama i aktivnostima pripadaju kalorijskoj skupini od 1900 kcal. Unutar Mršavimo zajedno kluba svi jelovnici sadrže 500 kalorija manje nego što bi nekome trebalo da ne mršavi, tako da ga svakako preporučujemo ako želiš zdravo mršavjeti, izgladnjivanje u ovom slučaju nije opcija :) Tvoja Zdrava Krava

    • Default avatar -
      ella102

      nekak mi ovo puno hrane izgleda!

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.