Zdravlje 22. travnja 2015.

Prirodni lijek protiv alergija

Alergije
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zelena magma jedan je od najpoznatijih organskih dodataka prehrani, a kliničke studije dokazale su da pomaže kod dugotrajnog ublažavanja simptoma alergije. Kako biste u periodu cvjetanja ambrozije što više umanjili suzenje očiju, curenje nosa, otekline i druge neugodne pratioce alergije, isprobajte napitak koji, uz prah zelene magme, kombinira i reishi gljive te zobeno mlijeko

Svi ovi sastojci dostupni su u trgovinama organskom hranom. Reishi gljiva jedna je od najpoznatijih i najkorištenijih namirnica u kineskoj medicini, a od davnina je poznata kao snažan tonik i pročistač jetre, zbog čega su ih koristili i carevi koji su vjerovali da im produljuje život. Reishi gljive djeluju i kao regulator hormonalnog sustava.

Zobeno mlijeko sadrži beta glukane koji smanjuju masnoće u krvi. Time regulira i dobar kolesterol bolje od, primjerice, kravljeg mlijeka te pozitivno utječe na imunitet. U kombinaciji, ove tri namirnice značajno će ojačati imunološki sustav, a time i ublažiti simptome alergije. Napitak bi bilo poželjno piti barem mjesec dana, svaki dan nakon dizanja, a zelena magma se zbog niza svojih korisnih sastojaka može uzimati neograničeno.

Limun i čajevac jačaju imunološki sustav

Da si olakšate dane s alergijom, pomozite si i aromaterapijom. Eterična ulja koja se koriste u liječenju alergije imaju protuupalno, antimikrobno, tonizirajuće i okrepljujuće djelovanje, a pomažu i jačanju imuniteta, piše kolumnistica portala Zdravakrava.hr Petra Brzović.

Kod već razvijene alergije posebno se preporučuje njemačka kamilica jer ima snažan protuupalni učinak. Vrlo su efektna i ulja lavande, mirte, paprene metvice, bora, jele te ružmarina, a limun i čajevac jačaju imunološki sustav. Kod već razvijene alergije posebno se preporučuje njemačka kamilica jer ima snažan protuupalni učinak. Vrlo su efektna i ulja lavande, mirte, paprene metvice, bora, jele te ružmarina, a limun i čajevac jačaju imunološki sustav.

Kod jakih alergijskih napada preporučuje se inhaliranje uljnih otopina ili nanošenje mješavine eteričnih ulja u baznom ulju na prsa i gornji dio leđa. Masaže i inhalacija bit će djelotvorne i prije pojave alergije.
No prije nego što počnete s korištenjem testirajte svako ulje da vidite reakciju i za savjet pitajte ovlaštenog aromaterapeuta, savjetuje Petra Brzović.

Još savjeta protiv alergija saznaj na 24sata.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.