Ljepota i relax 14. svibnja 2015.

Luckasti beauty savjeti koji djeluju

Mask-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Najbolji kozmetički pripravci često su oni koje jedemo i pijemo. Pivo, zobene pahuljice, orasi, med i mlijeko te brojna ulja i čajevi iz smočnice i hladnjaka, zahvaljujući znanstvenicima doživjeli su svoj povratak na scenu te su danas aktivni i u službi ljepote. Ako "počastiš" kosu nakon šamponiranja bocom piva, bit će ti itekako zahvalna jer je pivo za nju pravi melem

Hmelj i pivski kvasac blagotvorno djeluju na vlasi, popunjavaju ih i zaglađuju te kosu čine bujnom. Kiselost piva pomaže u uklanjanju ostataka raznih preparata za učvršćivanje i oblikovanje kose. Postupak je jednostavan, nakon pranja kosu prelij pivom te ju kratko isperi vodom kako bi blagotvorni efekt ostao, a neugodan miris nestao.

Jaja kosi vraćaju elastičnost

Želiš li kosi vratiti sjaj i elastičnost, posegni za jajima. Umuti jaje bogato proteinima, dvije žlice kokosova ulja koje obiluje hidratantnim mastima i dvije žlice sezamova ulja. Nanesi masku na suhu kosu i umotaj je vrućim, vlažnim ručnikom te ostavi da djeluje 15 minuta. Bez da je smočiš, na kosu nanesi šampon te ju isperi i stavi regenerator. I dok kosa voli pivo, jaja i maslinovo ulje,

Koža obožava zobene pahuljice

I dok kosa voli pivo, jaja i maslinovo ulje, koža obožava zobene pahuljice koje djeluju umirujuće i protuupalno. Šaku cjelovitih žitarica stavi u čist ručnik te ga stegni gumicom. Vrećicu uroni u toplu vodu i stisni 4 do 5 puta. Kada tekućina koja se cijedi postane mutna, njome poprskaj lice te pusti da se koža osuši. Bogate beta glukanom i topivim vlaknima zobene pahuljice na površini kože stvaraju tanak, zaštitni film koji pomaže žednoj koži da zadrži toliko potrebnu vlagu

Avokadovo ulje čuvar mladosti

Ulje avokada obiluje masnim kiselinama, antioksidansima, vitaminima A, C i E te pomaže koži da zadrži vlagu i štiti je od oštećenja. U bočicu ulij jednaku količinu ulja avokada i ulja večernjeg jaglaca pa ga promućkaj. Na čistu kožu lica umasiraj pet do šest kapi mješavine te lice na kratko pokrij toplim ručnikom kako bi bolje upilo ulje.

Voćne kiseline iz naranče skidaju mrtve stanice

Razreži naranču te iz jedne polovice iscijedi sok, dodaj ¼ šalice kristal šećera i ¼ šalice maslinova ulja i dobit ćeš hidratantni piling. Drugom polovinom naranče istrljaj laktove, koljena, pete i sve zadebljane, suhe dijelove kože. Potom ih istrljaj mješavinom šećera koja će skinuti mrtve stanice te isperi toplom vodom.

Tonik od jabučnog octa protiv bubuljica

Visoka kiselost octa čini kožu neplodnim tlom za bakterije uzročnike akni. Stavi šaku peršina u ekspres lonac i prelij ga s pola šalice kipuće vode te ostavi 10 minuta. Ocijeđenu ohlađenu tekućinu ulij u bočicu s pumpicom, dodaj par kapi octa i 4 kapi ulja čajevca koje je antiseptik te promućkaj. Tonik čuvaj u hladnjaku i njime posprejaj tek očišćeno lice.

Mliječne tajne vječno mlade Kleopatrine kože

Kupka od mlijeka, kojom je svoju kožu njegovala jedna od najljepših žena svijeta, Kleopatra i danas je vrlo popularna. Znanstvenici su potvrdili da mlijeko, ali i mliječni proizvodi poput punomasnog vrhnja, doista imaju blagotvorno djelovanje na kožu. Mliječna kiselina djeluje kao blagi piling, a prirodne masnoće iz mlijeka kao hranjiva hidratantna krema. U kadu punu tople vode dodaj 3,5 litre punomasnog mlijeka te se opustite u blagoj, djelotvornoj piling-kupki koja je savršena i za sve koji imaju osjetljivu kožu, pate od ekcema ili psorijaze. Ako voliš mirisne kupke dodaj još 10 do 20 kapi eteričnog ulja lavande. Gusto kiselo vrhnje je poput dva u jedan preparata jer može poslužiti kao hidratantna maska i kao nježni piling. Mliječna kiselina iz vrhnja ubrzava izmjenu stanica kože te osvježava, posvjetljuje i pomlađuje tamni zagasiti ten, a prirodne masti istovremeno vraćaju koži vlažnost. Prstima izgnječi jednu do dvije žlice hladnog punomasnog kiselog vrhnja te ga u tankom sloju nanesi na lice i na vrat izbjegavajući područje oko očiju i usana. Nakon 10 minuta mokrim ručnikom skini masku te umij kožu toplom vodom.

Čaj od kamilice briše podbuhle vrećice ispod očiju

Kamilica ima protuupalno djelovanje, smanjuje crvenilo i natečenost oko očiju te smiruje nadraženu kožu. Namoči čisti ručnik u hladan čaj od kamilice, stavi ispod očiju kao oblog i pusti da djeluje najmanje 10 minuta, a potom kožu isperi.

Bademovo ulje savršeno hidratizira ruke

Lagane teksture i bogato vitaminom E, bademovo ulje brzo prodire u suhu kožu te štiti ruke i nokte od štetnih utjecaja. Utrljaj žličicu ulja u kožu ruku i zanoktice. Da bi lakše prodrlo u kožu drži ruke pet minuta zamotane u ručnik. Obriši višak ulja, nemoj ispirati ruke nego ih namaži hidratantnom kremom.

Kivi štiti kožu od slobodnih radikala

Prepun vitamina C kivi je borac protiv štetnih slobodnih radikala, a njegove sićušne sjemenke imaju blagi piling učinak. Oguli i nareži zreli kivi te ga zgnječi vilicom. Kružnim pokretima utrljaj masku na vlažno, čisto lice izbjegavajući područje oko očiju i usana. Trljaj kožu jednu minutu te ju isperite toplom vodom i osuši.

Maslinovo ulje vraća život krhkoj i umornoj kosi

Bogato vitaminom E i masnim kiselinama maslinovo ulje savršeno hidratizira krhku kosu umornu od čestog oblikovanja. Prije tuširanja češljem od korijena pa do vrhova razvuci par žlica svijetlog maslinova ulja te stavite kapu za tuširanje. Nakon pet do sedam minuta kosu operi šamponom, isperi i stavi regenerator.

Sirutka i papaja sužavaju pore, doznaj kako.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.