Dijeta Dijete A-Ž 02. kolovoza 2016.

Dijeta s limunom i crvenom paprikom koju vole slavni

Limun_3
Foto: Thinkstock Beyonce upozorava da provođenje ove dijete nije jednostavan podvig.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš li znati kako slavne žene poput Heidi Klum, Beyonce i Jennifer Aniston ostaju tako vitke, lijepe i zdrave? Navodno je njihova tajna limunska dijeta, jedan od najučinkovitijih najjednostavnijih tretmana za čišćenje organizma , uz koji ćeš u vrlo kratkom roku zablistati. Mnoge su dive iskušale ovu dijetu, koja se zove i Master Cleanse

Limunova dijeta za brzo mršavljenje i temeljito čišćenje

Revija ''The Gloss'' navodi da su za njom posegnule i Pink, Demi Moore, Ashanti i Michelle Rodriguez. Njena učinkovitost jamči da će dugo zadržati popularnost. Beyonce je bila među prvim slavnim ličnostima koje su popularizirale limunsku dijetu. Ona ju je provela da bi skinula devet kilograma za ulogu u filmu ''Dreamgirls''. Pristalice ističu da je limunskim detoxom moguće u samo 10 dana izgubiti i do 10 kilograma. ( pročitaj mišljenje nutricionista.)

Beyonce upozorava da provođenje ove dijete nije jednostavan podvig. "Bila sam jako gladna, pa sam bila neugodna. Kada smo završili film bila sam toliko uzbuđena da sam pojela desetak krafni Krispy Kreme", izjavila je magazinu People.

Tijekom sedam dana redakcija Zdrave Krave je testirala detox napitak od limuna i đumbira. Pročitaj što smo otkrili.

Limun, crvena paprika i javorov sirup

Udarna faza limunove dijete provodi se uz sok od limuna, ljute crvene paprike i javorov sirup. Taj sok, prema autoru originalnog programa, može eliminirati toksine iz tijela, pomaže uništiti štetne bakterije u organizmu i usput poboljšati raspoloženje. Limun je prepun vitamina C, koji je neophodan za dobro funkcioniranje imunološkog sustava. Autori programa vjeruju kako limunov sok Ima diuretski i antimikrobni učinak i, pospješuje otapanje bubrežnih i žučnih kamenaca. Ljuta paprika čini sastavni dio ovog soka zbog vjerovanja da smiruje probavni trakt, potiče protok želučanih izlučevina i izlučivanje sline i potencijalnog antidepresivnog učinka.

Javorov je sirup osigurava energiju iz šećera te određene vitamine i minerale u malim količinama.

Udarna faza

Da bi napravila ovaj napitak iscijedi jedan do jedan i pol limun i pomiješaj ga s 3 dl filtrirane vode. Dodaj dvije čajne žličice javorovog sirupa i prstohvat ljute paprike te dobro promiješaj. Tijekom udarne faze detoksikacije pij ovaj napitak šest do deset puta dnevno, počevši od ranog jutra.

Nakon sedam dana u kojima ćeš uzimati samo napitak od limuna, javorovog sirupa i ljute paprike, polako uvodi druge namirnice u jelovnik. Osmog dana dodaj svježi sok od naranče, a nakon toga nekoliko dana obogati prehranu s povrtnim juhama i zelenim kašastim sokovima.

Nakon pet dana takve prehrane možeš početi uvoditi i ostale namirnice, po mogućnosti svježe i integralne. Još se neko vrijeme drži podalje od brze hrane i slastica. Uoči limunove dijete najmanje jedan dan izbjegavaj kavu, čaj i alkohol. Taj dan jedi isključivo svježe i sirove namirnice. Budući da je udarna faza limunove dijete oštra i restriktivna, prije nego što bi je počela provoditi posavjetuj se s liječnikom.

Pročitaj što nutricionisti kažu o limun dijeti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.