Eko 05. kolovoza 2015.

Osvježavajući sprej za tijelo

Spr-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Visoke ljetne temperature uvijek u nama probude kreativnost za pronalazak alternativnih načina rashlađivanja. Donosimo ti jednostavan recept za osvježavajući sprej koji možeš napraviti sama i to od samo tri sastojka: eteričnog ulja metvice, aloe vere i eteričnog ulja hamamelisa

Samo tri sastojka:

  • Aloe Vera - Ima prirodni protuupalni učinak  Vlaži kožu bez da je masti i odlična je za one s normalnom ili blago masnom kožom. Bogata je hranjivim tvarima i antioksidansima te se često upotrebljava kao sredstvo za hlađenje i umirivanje opečene kože pa će odlično odgovarati u ovom ljetnom spreju.
  • Eterično ulje hamamelisa - Djeluje kao antiseptik, što ga čini idealnim za hlađenje. Često se koristi za uklanjanje viška masnoće s kože i sprječavanje nastanka miteserea pa će u ovom spreju odlično odgovarati onima s masnijom kožom sklonom aknama. Njegova sposobnost da sužava krvne žile i smanjuje upale idealna je za ovaj osvježavajući sprej.
  • Eterično ulje paprene metvice - Ovo ulje ne smiju koristiti djeca i trudnice pa ga mogu zamijeniti uljem lavande. Ulje paprene metvice prirodno hladi, a osim hlađenja umiruje mučnine na putovanju pa će u ovom spreju poslužiti i za tu svrhu na ljetnim putovanjima.

Sastojci:

  • 1/4 šalice aloe vera gela 
  • 1/4 šalice eteričnog ulja hamamelisa
  • 2-3 kapi eteričnog ulja paprene metvice (ili 10 kapi eteričnog ulja lavande, po izboru)

Priprema:

  1. Stavi sve sastojke u bocu s raspršivačem (najbolje staklenu).
  2. Tresi dok se svi sastojci ne pomiješaju.

Koristi sprej ako ti treba osvježenje ili ga našpricaj na ubode insekata i opekline.  

Klikni za prirodan sprej protiv komaraca.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.