Fitness 20. studenoga 2015.

Trebaš li vježbati kada si prehlađena?

Jesen_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bez obzira na to vježbaš li jogu ili trčiš, redovito treniranje pomaže tijelu da se bori s virusima, ali i ubrzava izlječenje. Tjelovježba poboljšava imunitet jer povećava broj stanica imuniteta. U tijelu postoji mnogo različitih stanica imuniteta koje se svakodnevno, poput vojske, bore s virusima i bakterijama, kaže dr. Dunek

Umjerena i redovita tjelovježba, od tri do pet puta tjedno u trajanju od 30 do 60 minuta, pomaže umanjiti rizik od prehlade, a čak i ako do nje dođe, simptomi će biti blaži, objašnjava dr. Tracie Dunek iz Obiteljskog centra za zdravlje u Columbiji. Svaka vrsta tjelovježbe, od treninga snage, preko trake za trčanje do joge, pomoći će u borbi s prehladom i nadolazećom sezonom gripe.

"Ako možeš na posao, možeš i u teretanu"

"Tjelovježba poboljšava imunitet jer povećava broj stanica imuniteta. U tijelu postoji mnogo različitih stanica imuniteta koje se svakodnevno, poput vojske, bore s virusima i bakterijama", kaže dr. Dunek. Tjelovježba će, također, biti korisna i tijekom prehlade. Potrebno je samo poslušati svoje tijelo i umjereno se pokrenuti jer će to ubrzati proces ozdravljenja. Kad netko redovito vježba, sigurno je te čak i preporučljivo, nastaviti s tjelovježbom i tijekom prehlade.

"Ako ti lijekovi pomognu da izdržiš radni dan, tada možeš i vježbati", kaže osobni trener Eric Gamza. Osim što ćeš podići imunitet, tjelovježba će ubrzati rad srca i metabolizam, a to donosi dobre minerale u tijelo. Ako nisi sigurna u svoje sposobnosti, možeš se povesti i takozvanim "pravilom vrata". Ako, su simptomi prehlade iznad vrata, poput curenja iz nosa, blage grlobolje ili glavobolje, tada je vježbanje dopušteno.

Pročitaj kojih osam problema imaju samo žene s velikom stražnjicom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.