Hrana 16. veljače 2016.

Zlatna pasta od kurkume

Kurkuma_Zlatna_Pasta
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Potpuno sam zaljubljena u kurkumu jer me fascinira koliko je moćna, ljekovita i svestrana. Donosim ti recept za zlatnu pastu koja se sastoji od 3 važna sastojka: kurkuma u prahu, hladno prešano ulje i mljeveni papar. Ovakva kombinacija osigurava maksimalnu apsorpciju djelatnih tvari iz kurkume pa predlažem da je koristiš baš u ovom obliku

Postupak: djevičansko kokosovo ulje otopiti na laganoj vatri, dodati kurkumu u prahu, mljeveni crni papar i dobro promiješati. Ostaviti otprilike 5 minuta na vrlo laganoj vatri kako bi sastojci otpustili djelatne tvari u ulju. Paziti da ne zakipi jer pretjerano izlaganje toplini smanjuje djelotvornost paste. Preliti u staklenku i ostaviti na hladno da se stvrdne, uz povremeno miješanje, kako bi se sastojci povezali.

Pročitaj 7 razloga zašto koristiti kurkumu

Postoji i alternativna metoda izrade paste, u posudi pomiješaj: 

  • 1 šalicu vode
  •  ½ šalice kurkume
  •  1/3 šalice kokosovog ulja
  •  1 ½ čajnu žlicu mljevenog crnog papra

Postupak: Miješati na laganoj vatri 5-7 minuta. Važno: iskoristi pastu unutar 2 tjedna jer njezina potentnost opada nakon isteka tog vremena. Postoji mnogo zanimljivih načina na koji možeš koristiti svoju pastu od kurkume!

Klikni na 7 načina korištenja paste od kurkume.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.