Dijeta 25. veljače 2016.

Detoks trikovi Gwyneth Paltrow

Pxl_110228_3164
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Uzrok mnogih tegoba suvremenog čovjeka upravo su toksini kojih se tijelo teško uspijeva samo riješiti. Upravo stoga, različiti detoks-programi postaju sve popularniji. Brojne zvijezde, poput Gwyneth Paltrow, Demi Moore, Donne Karan i Debre Messing tvrde da su upravo detoks programi zaslužni za njihovu vitkost i mladolik izgled

 Restriktivan jelovnik

Gwyneth i njen liječnik, detoksikacijski guru dr. Alejandro Junger, tvrde da možeš učinkovito pročistiti tijelo pod uvjetom da odbaciš hranu i ostale tvari koje ometaju proces detoksikacije. Ovogodišnju detoksikaciju Gwyneth provodi s manje žitarica i ne jede rajčice niti patlidžan. Holivudska je zvijezda preporučila odricanje od alkohola, kofeina, šećera, glutena, mliječnih proizvoda, soje, kukuruza, raznih vrsta krumpira, rajčica i patlidžana.

Plan također podrazumijeva sedmodnevno odricanje od kave i jaku, redovnu hidrataciju organizma. Ključno je svakog jutra piti toplu vodu kako bi probavni sustav bolje radio. U nastavku donosimo najznačajnije dijelove detoksikacijskog menija kojeg je osmislila 42-godišnja glumačka zvijezda.

Detoks plan u 5 koraka:

  1. Svakog jutra pij vodu s limunom.
  2. Za doručak pij sokove ili smoothieje ili pak pojedi čistu granolu (kao domaći muesli) pomiješanu s kvinojinim mlijekom ili kokosovim jogurtom.
  3. Za ručak pripremi salatu ili juhu. Razmisli o pirjanoj leći, korijenu celera i  japanske soba rezance od heljde.
  4. Ako još uvijek žudiš za popodnevnim međuobrokom, posegni za tortom od riže s bademovim maslacem ili pak za tortom od mrkve.
  5. Za večeru, pojedi zdravu porciju tortilja s kofta okruglicama od piletine ili s vegetarijanskim tacosima od tikvica na žaru.

Ovaj detoksikacijski plan uključuje meso i dovoljnu količinu hranjivih tvari te ne izgleda previše radikalno. Međutim, s obzirom na to da ne uključuje konzumiranje kave, postoji izvjesna mogućnost da ipak odustaneš od njega.

One koji ne žele kuhati, Gwyneth upućuje na dr. Jungerov 21-dnevni plan čišćenja. On podrazumijeva dva shakea dnevno, za doručak i večeru, između kojih se jede zdrav ručak, koji je lako odabrati od predloženih salata.

Sljedbenice Clean - programa za detoksikaciju

Clean – program za detoksikaciju organizma bestseler je dr. Alejandra Jungera, urugvajskog liječnika europskih korijena, koji vodi iznimno uspješnu praksu u New Yorku, meki poklonika zdravog tijela. I sam je osjetio posljedice suvremenog života u vidu viška kilograma, problema sa srcem, probavom i na koncu – depresijom. Nakon iscrpne potrage za izlječenjem, odlučio je da mu trajno uzimanje lijekova nije prihvatljiva opcija. Okrenuo se integrativnoj medicini koja tijelo, um i duh promatra kao cjelinu te spoznavši iznimnu važnost detoksikacije, osmislio je vlastiti trotjedni detoksikacijski program, Clean, primjeren užurbanim i zaposlenim ljudima. Njegov program stekao je veliki broj poklonika među kojima su Demi Moore, Donna Karan i Debra Messing. Pročitaj sve zanimljivosti o megapopularnom programu Clean.

Razmišljaš li o regulaciji tjelesne težine? Ako da, tu je Super Ananas!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.