Ljepota i relax Wellness 26. veljače 2016.

Imaš burnout sindrom? Udahni ovo ulje!

Primavera
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Fascinantno je kako eterična ulja djeluju na naš organizam. Užurbani način života, brojne obveze i vječiti nedostatak vremena ''krivci'' su za bolest modernog doba – stres. No, upravo je tu veliki saveznik aromaterapija čiji holistički pristup omogućuje da udahnemo i na trenutak se potpuno opustimo. Naime, eterična ulja pomažu pri opuštanju, poboljšavaju koncentraciju i potiču vedro raspoloženje

U zagrebačkoj Makronovi održana je radionica ''Aromaterapijom protiv stresa''. Vrhunska organska eterična ulja i čaroban svijet aromaterapije predstavio je Fred Wollner, vrsni aromaterapeut i stručnjak prestižne njemačke kuće Primavera. Donosimo Fredovu aroma preporuku za osobe koje su pod velikim stresom na poslu.

Burnout mix - za ljude koji jako puno rade, ne spavaju dovoljno i ne mogu se opustiti

  • naranča 5 kapi
  • čempres 4 kapi
  • geranij 2 kapi

Priprema

Par kapi navedene mješavine nakapaj na papirnatu maramicu i udiši nekoliko puta dnevno. Maramicu možeš smjestiti u blizini računala na kojem radiš i udisati. Navedena se mješavina može koristiti i za masažu i njegu cijelog tijela ili je možemo utrljati u područje prsa i/ili ramena. 

Miris ovog ulja poboljšava pamćenje.

Za tu se namjenu, navedena mješavina treba pomiješati s nekim baznim uljem (bademovo, makadamija, jojoba), 1 kap mješavine eteričnih ulja na 1 ml baznog ulja. Čempres se može zamijeniti sa sandalom, a geranij s palmarosom, odnosno naranča s grejpom ili bergamotom. Istražuj, isprobaj različite kombinacije i vidi što ti najbolje odgovara.

Preporuka: Bilo bi dobro napraviti nekoliko kratkih pauza tijekom radnog dana, otvoriti prozor i nekoliko puta duboko udahnuti i polagano izdahnuti.

Klikni na stresometar i odredi svoju razinu stresa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.