Dijeta 11. studenoga 2016.

Sretno Martinje i dobra vijest: Dvije čaše crnog vina otapaju kilograme!

Vino-Crno
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako voliš piti crno vino, a vježbanje ti nije tako drago, imamo za tebe i više nego dobre vijesti. Dvije nove studije sa State University i Harvard Medical School su pokazale da dvije čaše crnog vina prije spavanja mogu pomoći u gubljenju kilograma

Naime, crno vino sadrži resveratrol iz skupine polifenola. Polifenoli su sekundarni metaboliti biljaka te su jednim dijelom zaslužni za boju, aromu ili okus vina. Osim što resveratrol povećava razine prirodnog testosterona, on pretvara 'bijelo salo' u 'salo bež boje'. U čemu je razlika? Bijelo salo dominira u ljudskom tijelu i vrlo sporo se razgrađuje, dok masne stanice bež boje imaju nešto veću sposobnosti sagorijevanja kalorija.

Istraživanja pokazuju korist od ispijanja crnog vina

Znanstvenici s Harvarda su proveli testiranje na 20.000 žena te su tijekom istraživanja u trajanju od 13 godina utvrdili da kod onih žena koje su pile dvije čaše vina dnevno postoji 70 posto manja vjerojatnost da će biti pretile

Sigurno se pitaš zašto je crno vino najbolje piti prije spavanja? Naime, još jedna studija je pokazala da resveratrol pomaže suzbiti apetit, što znači da su nakon čaše ili dvije vina manje šanse da ćeš pojesti previše prije odlaska na spavanje. Ako ipak ne voliš piti vino, naročito crno, osim grožđa glavni izvori resveratrola su borovnice i jagode.

Saznaj kako možeš izgubiti čak tri kilograma za 7 dana!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.