Dijeta 12. travnja 2016.

Anticelulitne namirnice za svaki dan

Celulit1
Jedan od uzroka nastanka celulita je i nasljedni faktor, zatim loša prehrana, slaba cirkulacija, zadržavanje tekućine i nedostatak fizičke aktivnosti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zeleni čaj ubrzava metabolizam, blokira apsorpciju masnoće i olakšava regulaciju razine šećera u krvi, što poboljšava opće zdravlje i ubrzava redukciju tjelesne težine. Tjestenina, riža, kruh, peciva i žitarice koje sadrže cijelo zrno različitih žitarica mogu ubrzati gubitak težine, jer su odličan izvor energije koja se sporo oslobađa, što osigurava dulji osjećaj sitosti

Namirnice koje trebaju zauzeti počasno mjesto na tvom jelovniku

  • Zeleni čaj  - ovaj napitak ubrzava metabolizam, blokira apsorpciju masnoće i olakšava regulaciju razine šećera u krvi, što poboljšava opće zdravlje i ubrzava redukciju tjelesne težine. On sadrži teobromin, tvar koja stimulira odstranjivanje zaliha masnoća iz tijela, baš kao i kofein (koji je također u sastavu zelenog čaja). Konzumiraj tri do pet šalica ovog čaja tijekom dana.
  • Integralne žitarice  - tjestenina, riža, kruh, peciva i žitarice koje sadrže cijelo zrno različitih žitarica mogu ubrzati gubitak težine, jer su odličan izvor energije koja se sporo oslobađa, što osigurava dulji osjećaj sitosti. Također, integralne žitarice sadrže dosta antioksidansa, koji neutraliziraju djelovanje toksina, uzročnika celulita, tako što pomažu organizmu da ih se oslobodi. Da bi postigla ovaj učinak, jedi bar jednu porciju dnevno.
  • Brokula - za razliku od drugih vrsta namirnica, u sastavu brokule je alfalipoinska kiselina, koja sprječava stvrdnjavanje kolagena u tijelu, što uzrokuje pojavu celulita. Uključi tri ili četiri porcije brokule (kuhane na pari) u svoj tjedni jelovnik.
  • Naranče  - osim što su pune vitamina C, sadrže metoksilatne bioflavonoide, koji pospješuju cirkulaciju i reguliraju stanični disbalans, koji može izazvati pojavu celulita.
  • Ljute papričice  - osim što ubrzavaju metabolizam (posebno chili) stimuliraju cirkulaciju. Ljuti začini općenito zagrijavaju tijelo, što ubrzava protok krvi kroz organizam.
  • Crveni grejpfrut  - ovo citrusno voće sadrži metoksilne bioflavonoide (kao i naranča). Ovaj tip antioksidansa potiče cirkulaciju i korigira stanični disbalans, koji može uzrokovati pojavu celulita.
  • Rajčica  - također je bogata likopenom, kao i vitaminom C, što pomaže u održavanju zategnutosti kože i poboljšanju produkcije kolagena.

Pročitaj kojih šest trikova protiv celulita zaista djeluju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.