Ljepota i relax 17. svibnja 2016.

3 savjeta za brži rast kose

Kosa_6450X300_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ne postoji čarobna formula koja će te pretvoriti u Matovilku, ali zdrava koža glave može maksimalno pospješiti rast vlasi. Ako kombiniraš raznovrsnu prehranu sa stimulativnom njegom i uzimaš vitaminske suplemente, kosa u prosjeku naraste oko centimetar mjesečno. Osim toga, osjećat ćeš se toliko zdravo da ćeš se prestati opterećivati izgledom svoje frizure

Jedi proteine za doručak i ručak

  • Pojedi između 100 i 150 g mesa, pola šalice bjelanjka ili jedan grčki jogurt.
  • Kada pokreneš svoj organizam rano ujutro i jedete češće i pomalo, ostat će ti dovoljno hranjivih tvari za regeneraciju tkiva kasnije kroz dan.

Redovito peri kosu

  • Nagomilavanje nečistoće u korijenu vlasi usporava njezin rast. Što je koža glave čišća, kosa će  biti zdravija. Ako je potrebno, peri je svaki drugi dan, ali nikako češće.

Masiraj tjeme

  • Stimulacija pospješuje cirkulaciju u korijenu vlasi, čime se poboljšava njihova tekstura. Dok se tuširaš, masiraj korijen kose malim kružnim pokretima. Potom stavi hranjivi pakung na vrhove ili posebnu masku koja se nanosi na korijen vlasi.

Ako tražiš šampon za povećanje gustoće i volumena kose, a ne želiš koristiti parabene, ovo je pravi izbor za tebe.

Zanima te online dijagnostika svoje kose i mišljenje stručnjaka, klikni i ispuni upitnik.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.