Psiha i seks 21. travnja 2016.

Seks pomaže održati kožu mladom

Seks-Par_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Redovan seks može usporiti biološki sat, bar kada je o izgledu riječ. Prilikom vođenja ljubavi stimulira se proizvodnja kolagena, koji sprječava pojavu bora, (staračke) dispigmentacije kože i njezino opuštanje. To se posebno odnosi na žene koje obavljaju stresne poslove tijekom cijelog tjedna. Za njih, kao i za sve ostale, seks može postati učinkovit kozmetički tretman za kožu lica, ali i tijela

Naime, znanstvenici su proveli desetogodišnje istraživanje, kojim je bilo obuhvaćeno 3.500 muškaraca i žena, u namjeri da potvrde ove dobrobiti seksa. U ovom periodu, osobe koje su redovno imale seks i one koje to nisu radile smještane su s jedne strane  obostranog ogledala, dok su ispitanici s druge strane imali zadatak da procijene njihove godine života. Grupa koja je vodila akitvan seksualni život procijenjena je mlađom za sedam do dvanaest godina. Istovremeno, za većinu ispitanika koji su rijetko imali seksualne odnose procijenjeno je da su stariji nego što jesu.

Pročitaj čemu muškarci ne mogu odoljeti!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.