Dijeta 29. travnja 2016.

Njujorška dijeta za 6 kilograma manje

Dijeta_9
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Plan prehrane pod nazivom Njujorška dijeta osmislio je David Kirsch. Zasnovan je na programu sportskih vježbi i, naravno, na posebnom načinu prehrane. Ako ga se pridržavaš, možeš, navodno, smršavjeti i do 6 kilograma u 6 tjedana te izgubiti popriličan broj centimetara u struku. Dijeta je bazirana na visokoproteinskoj prehrani i onoj siromašnoj ugljikohidratima, a podijeljena je u tri faze

1. faza dijete

Tijekom prva dva tjedna možeš jesti gljive, bjelanjke, losos, koštunjavo voće, povrće s malo vlakana i puno proteina. Konzumiranje alkohola strogo je zabranjeno, ali i mliječnih proizvoda, kave, voća i masnoća. U ovoj fazi dnevno unosiš od 800 do ­1.000 kalorija.

2. faza dijete

Traje također dva tjedna i slična je prvoj, s tom razlikom da je dozvoljeno jesti više obroka bogatih ugljikohidratima, pa čak i grah, grašak, slatki krumpir i bobičasto voće. U ovoj fazi konzumiraš od 900 do ­1.000 kalorija dnevno.

3. faza dijete

Možeš postupno u prehranu uvoditi namirnice koje su bile zabranjene u prvoj fazi.

Tijekom ove dijete jako je važno da se baviš fizičkom aktivnošću. Džogiraj ili preskači uže oko 45 minuta dnevno te radi vježbe za svaku grupu mišića. Prehrana bogata proteinima u kombinaciji s fizičkom aktivnošću pokazala se odličnom za sagorijevanje masnih naslaga. Oni koji su se pridržavali ovog načina prehrane tvrde da je moguće u rekordnom vremenskom roku definirati tijelo tako da ti svi zavide.

Ako imaš zdravstvenih problema, izbjegavaj ovu dijetu i savjetuj se s nutricionistom i liječnikom.

Otkrij zašto slavni vole Dukan dijetu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.