Hrana 08. svibnja 2016.

Zdravi i fini keksi sa samo 2 sastojka

Keksi-Banana-Kokos
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Često se opravdavamo kako je za pripremu zdravog obroka potrebno puno vremena ili novaca. S takvim opravdanjima svojih prijatelja i kolega često se susretao i Mirko Logožar te je odlučio pokrenuti stranicu Eat Different na kojoj donosi recepte i savjete kako jednostavno i uz malo kuna pripremiti zdrave obroke. Mirko kroz svoju stranicu želi upoznati s hranjivim i lako dostupnim namirnicama te stoga i kroz online video kanal educira na jednostavan i zabavan način

Razvijanje svijesti o zdravom načinu života

Stranica Eat Different može poslužiti kao odlična motivacija za promjenu životnih, prije svega prehrambenih navika. Kako bi vas dodatno potaknuo u tome, Mirko objavljuje i korisne savjete, primjerice gdje povoljno kupiti određene namirnice, kako uzgojiti cherry rajčicu i kako pripremiti dobar smoothie. Recepti su također jednostavni i nude detaljno pojašnjenje o načinu i vremenu pripreme te kalorijskoj vrijednosti obroka. Nama su se izuzetno svidjeli keksi od banane i kokosa, a koji mogu poslužiti kao desert te kao zalogaj neposredno prije ili nakon treninga.

Sastojci

  • 1 banana
  • 50 g kokosovog brašna

Priprema

Blendaj/miksaj bananu dok ne dobiješ smjesu i onda žlicom umiješaj kokos. Za slučaj da nemaš blender ili štapni mikser, vilicom izgnječi bananu dok ne dobiješ finu smjesu u koju ćeš ubaciti kokos. Oblikuj u kekse željenog oblika ili koristi kalup. Stavi ih u protvan na papir za pečenje, peci 20 minuta na 180°, a od ove količine dobit ćeš 4 keksa kalorijske vrijednosti 107 kcal.

Pročitaj recept za super brownieje s chia sjemenkama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.