Dijeta 03. lipnja 2016.

Last minute pomoć za zdravo mršavljenje

Bikini-Dijeta
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vremena do toliko željenog ljetnog odmora je sve manje i manje. Iskoristi ga tako da pomoću zdrave prehrane oblikuješ lijepo i zdravo tijelo za plažu. Donosimo ti Last Minute savjete stručnjaka iz NaturHouse Hrvatska - svjetskog lidera u dijetetici i nutricionizmu

Prva dijagnoza

Vremena je malo, a ako želiš smršavjeti, najbolje je da kreneš od prehrane. Za definiranje problema i poduzimanje odgovarajućih mjera trebali bi prvo izabrati zdravu prehranu, prema individualnim potrebama svakog organizma. Stručnjak iz NaturHousea treba obaviti niz testova i antropometrijskih mjerenja, uključujući i mjerenje razine tjelesne masti i pohranjene metaboličke vode. Na temelju detaljnog razgovora ćemo dobiti personaliziranu dijetu. Individualna dijeta, razvijena od strane stručnjaka, popraćena redovitim posjetima nutricionistu je dobitni recept za tvoju idealnu figuru.

Što trebam učiniti kako bi imala vitku liniju cijelo ljeto?

Tonka Šutalo dijetetičar Naturhouse dijetetičkog centra u Zagrebu savjetuje: "Tijekom zime, ljudi često dobivaju na težini i kasnije se žele što brže osloboditi tog viška. Jako često posežu za brzim dijetama, koje tvrde da bi nam u kratkom vremenu mogle donijeti fantastične rezultate. Mi smo protiv brzih dijeta, to će uistinu prije naškoditi nego pomoći tvojem metabolizmu. Metabolizam će ti se usporiti, a sigurno te očekuje i zloglasni yo-yo efekt. Svaka dijeta treba biti prilagođena individualnim potrebama tijela, zbog čega toliko pozivamo da posjetiš nutricionista."

Natur House stručnjaci preporučuju:

1. Pij jednu i pol litru vode dnevno

To je apsolutni minimum, kako bi očistili tijelo i pripremili ga za ljetni period. Nenormalna preraspodjela masti, otekline, a na kraju i golim okom vidljiva naborana koža bedara poznatija kao celulit ili "narančina kora" su nerijetka pojava. To nije ništa drugo nego poremećaj metabolizma masti. Adekvatan unos vode može te učinkovito riješiti nakupljenih zaliha i ubrzati metabolizam.

2. Zamijeni visoko procesiranu, kaloričnu hranu za zdravo, svježe povrće i voće

Sada više nemaš isprike – svaki dan se pojavljuje sve više i više dostupnih sezonskih proizvoda. Zamijeni palačinke sa salatom s povrćem i voćem. Mi jako volimo kombinaciju kelja i jagoda :) Eksperimentiraj! Za međuobrok umjesto bombončića odaberi jabuku i završi večer komadom mozzarelle i svježom rajčicom.

3. Osnaži metabolizam

Pogotovo sada, kada si u stisci s vremenom, pogledaj dva puta što jedeš! Jedi 5 malih obroka dnevno i vodi brigu o odgovarajućem unosu vlakana, naša preporuka su granule Fibroki (proizvod dostupan u centrima Naturhouse). Vrlo je važno da paziš na određeno vrijeme obroka. Tijelo se brzo "programira" prema našem dnevnom ritmu obroka, a nakon nekoliko dana, ono će samo tražiti obroke u određeno vrijeme bez toga da stalno gledamo na sat.

4. Pokušaj iskoristiti svaki slobodni trenutak za fizičku aktivnost

Često hodanje, trčanje, preskakanje užeta ... Zamijeni javni prijevoz biciklom. Kretanje ima blagotvoran učinak na našu figuru i blagostanje, ubrzo ćeš se uvjeriti u to. Kao prvo sagorijevaš nepotrebne kalorije, kao drugo, jačaš mišiće i potičeš nastanak endorfina, koji je zapravo hormon sreće.

5. Iskoristi dodatnu pomoć

Bez pravilne prehrane nema niti vitke linije. U nekim slučajevima, konkretni rezultati idu ruku pod ruku s pravilnom prehranom i stalnim promjenama načina života. Ne zaboravi, međutim, da se ovaj tretman može provoditi samo pod nadzorom stručnjaka i zasniva se na temelju detaljnog istraživanja i odabira odgovarajuće metode. Osim toga, uvijek možeš računati na moralnu podršku i motivaciju oko zdrave prehrane, koje su vrlo važne tijekom mršavljenja.

S uvođenjem čvrstih stavova i preporuka nutricionista, promijeniti ćemo tvoje prehrambene navike, i poboljšati ćemo zdravlje i održavati vitku figuru, a ne samo za vrijeme odmora.

Ako uistinu želiš biti sigurna da si odabrala najbolji način prehrane, posavjetuj se s nutricionistima. 

Prijave i konzultacije su potpuno besplatne, iskoristi priliku i doznaj koji oblik prehrane ti najbolje odgovara. Prijaviti se možeš potpuno besplatno putem linka

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.