Dijeta Dijete A-Ž 23. svibnja 2023.

Uz dijetu s jagodama 2 do 3 kilograma manje za 7 dana

Foto: shutterstock Jagode sa svježim sirom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljubitelje jagoda (i bobičastog voća) mogla bi oduševiti ova dijeta koja se temelji, naravno, na povećanom unosu jagoda. U 100 grama jagoda ima tek 30-ak kalorija, stoga se u sklopu dijete preporučuje jagode uključiti u svaki obrok da bi se osigurao željeni gubitak kilograma, ali i dovoljno energije tijekom dana.

Preporuka je započeti dan s 300 grama jagoda za doručak, a ista količina se konzumira i za desert nakon ručka. Međuobrok također uključuje porciju jagoda, a za večeru se preporučuje 500 grama jagoda i jogurt sa smanjenim udjelom mliječne masti prije spavanja.

Osim jagoda, od voća se tijekom dana može pojesti i pola banane. Ovakav model prehrane fokusiran je na pogodnosti koje pruža povećana konzumacija jagoda, ali u okviru načela pravilne prehrane, koji zagovaraju unos raznolikih namirnica iz svih skupina. Istu inačicu možeš učiniti i s drugim bobičastim voćem poput primjerice borovnica ili malina, obzirom na dostupnost.

Jagode_1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Sindrom policističnih jajnika je endokrinološki poremećaj u žena reproduktivne dobi

 

Primjer jelovnika

  • Doručak: kava ili čaj sa žličicom šećera, 350 grama jagoda, posni sir.
  • Međuobrok: mali sendvič (integralno pecivo, sir, pileći ili pureći narezak) sa zdjelicom svježeg povrća.
  • Ručak: bistra povrtna juha, salata od povrća s limunovim sokom i 1 žlicom biljnog ulja, 350 grama jagoda, čaša bijelog vina.
  • Međuobrok: 350 grama jagoda sa žličicom šećera ili pekmeza od jagoda.
  • Večera: 500 grama jagoda s grilanim tofuom.

Saznaj zdravstvene prednosti jagoda.

Imaj na umu...

Povećan unos jagoda potiče detoksikaciju organizma i gubitak 2 do 3 kg u tjedan dana, što je za očekivati, ako se dio hrane tijekom dana zamijeni niskokaloričnim voćem. Prehrambena vlakna poboljšat će probavu, a mnoštvo fitokemikalija osigurat će antioksidativni učinak koji će povoljno djelovati na imunitet i svjež izgled kože. Ipak, dijeta je siromašna nekim važnim nutrijentima kao što su proteini i masti, stoga se ovakva restrikcijska dijeta ne preporučuje provoditi duže od nekoliko dana.

Danska dijeta za 13 dana!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.