Dijeta Dijetni savjeti 03. lipnja 2016.

Kako smršavjeti do ljeta?

Ljeto-Mrsavljenje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tradicionalna zimska prehrana iako ukusna, nema baš pozitivan utjecaj na naše tijelo. Naime, zbog manjeg unosa voća i povrća te smanjene fizičke aktivnosti tijekom zime često dolazi do povećanja tjelesne mase, Ako želiš smršaviti prije ljetne sezone, sada je idealno vrijeme da isplaniraš program mršavljenja. Prije donošenja programa mršavljenja, potrebno je donijeti čvrstu odluku kako se sam plan ne bi odgađao u nedogled

Proljetna dijeta prije godišnjih odmora

Kako bi mogla odrediti potrebne promjene bitno je sagledati širu sliku, moraš uzeti u obzir naš način života i postojeće prehrambene navike. Trebala bi napraviti izmjene u dnevnom jelovniku, tako da je prehrana raznolika, hranjiva i niske kalorijske vrijednosti. Za pomoć u izboru odgovarajuće individualne dijete je najbolje pitati nutricionista.

"Cjeloviti tretman za mršavljenje mora sadržavati sve potrebne hranjive tvari, samo u odgovarajućim omjerima. Prehrana bi trebala biti bogata voćem i povrćem, ali treba ograničiti unos životinjskih masti i izbjegavati prženu i brzu hranu. Umjesto bijele tjestenine, riže i kruha radije odaberi tamne, cjelovitog zrna. Ne zaboravi ograničiti slatke i kalorične grickalice. Također je važno redovito konzumiranje pet obroka dnevno", ­ dodaju Naturhouse stručnjaci.

Bitan dio tretmana mršavljenja je i negazirana mineralna voda. Trebamo je piti najmanje 1,5 litara dnevno, po mogućnosti između obroka. Pozitivan utjecaj na tvoje zdravlje također daje i obilje biljnih čajeva i zeleni čaj. U prehrani pokušavaj izbjegavati alkohol, on uzrokuje zadržavanje vode u tijelu. Tek uz posebnu prigodu možeš uživati u čaši suhog crnog vina.

Recept za učinkovito mršavljenje

Individualno odabrana prehrana je temelj uspjeha. Također je važna podrška okoline, kao i podrška stručnjaka, koji će kontrolirati tijek tretmana. Osim toga, potrebno je uključiti svakodnevnu fizičku aktivnost. Kad god postoji mogućnost, zamijeni vožnju s hodanjem, satom aerobika ili bicikliranjem. U kombinaciji s pravilnom prehranom, fizička aktivnost će pomoći oblikovati figuru, tako da će tijelo u potpunosti biti pripremljeno za godine koje dolaze. Odaberi aktivnosti koje te čine sretnom jer postoji veća vjerojatnost da ćeš s njome zaista nastaviti čak i nakon faze mršavljenja. Na primjer, ako želiš plesati, upiši se na aerobik, Zumbu ili na sate latino plesova. Ako je važno za da ojačaš trbušne mišiće i leđa, pilates je pogodna i zabavna tjelovježba koja će se svakako isplatiti.

Ako uistinu želiš biti sigurna da si odabrala najbolji način prehrane, posavjetuj se s nutricionistima. Prijaviti se možeš potpuno besplatno putem linka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.