Zdravlje Prirodno liječenje 03. lipnja 2016.

Savršen spoj prirode i ljekarništva

Gljz-Floraart
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na Floraartu koji se i ove godine održava na Bundeku, Gradske ljekarne Zagreb također imaju svoj prostor koji je pretvoren u malu ljekarnu u kojoj se može dobiti više informacija o njihovim pripravcima, ali i niz savjeta. Tako djelatnici ljekarni održavaju savjetovanja o dijabetesu uz mjerenje šećera u krvi, savjetovanje o astmi i KOPB-u, hipertenziji uz mjerenje tlaka te dislipidemiji, fitofarmaciji, dermatofarmaciji i kozmetologiji

Tako se za vrijeme trajanja Floraarta održavaju cjelodnevne aktivnosti, koje osim već navedenih uključuju sljedeće:

  • predstavljanje ljekarni, Galenskog i Analitičkog laboratorija i galenskih pripravaka Gradske ljekarne Zagreb
  • savjetovanje o galenskim pripravcima
  • prezentaciju ljekovitog bilja koje ulazi u sastav galenskih pripravaka
  • radionice u organizaciji Analitičkog laboratorija (prezentacija biljnih droga od analize do gotovog pripravka, demonstracija kontrole kakvoće, prezentacija eteričnih ulja, izrada čajnih mješavina)

Posjetitelji mogu pratiti izradu različitih pripravaka

Posjetitelji su na taj način u ponedjeljak mogli saznati kako djelatnici Gradske ljekarne Zagreb pripremaju prirodni dezodorans, u utorak je održana radionica izrade vaginaleta na bazi eteričnih ulja. U srijedu su predstavljeni hranjiva krema s ružom i maska s ružom te serum protiv bora od ruže i smilja, a posjetitelji su mogli pratiti i njihovu pripremu. U četvrtak se održala još jedna radionica prirodnih dezodoransa, a uz nju je bila biti održana i radionica izrada kreme s kolagenom i elastinom te tonika s ružom za suhu kožu. U petak se održava izrada preparata za sunčanje, a u subotu je na programu priprema kreme s kolagenom i elastinom te Mini škola aromaterapije i oleoterapije. Zadnjeg dana Floraarta, u nedjelju u njihovom šatoru održava se radionica s pripremom ulja za sunčanje. Zanimljivo je da svaku od navedenih radionica održava po jedna od magistrica iz neke od jedinica Gradske ljekarne Zagreb. Sve jedinice imaju u prodaji proizvode Galenskog laboratorija, a pripravke koji se rade u laboratorijima samih ljekarni moguće je kupiti u određenim jedinicama.

Osim radionica, svakodnevno se održavaju i već spomenuta savjetovanja, a u nastavku su termini po sljedećim kategorijama:

09:00 do 12:00 sati - dijabetes (mjerenje šećera u krvi)
12:00 do 15:00 sati - astma i KOPB
15:00 do 18:00 sati - hipertenzija i dislipidemije
18:00 do 21:00 sat - fitofarmacija, dermatofarmacija i kozmetologija s radionicama izrade

Uz šator Gradske ljekarne Zagreb nalazi se i kućica s izloženim čajnim mješavinama, tinkturama, kremama i ostalim proizvodima, a o kojima će ti ljubazne djelatnice reći sve što te zanima te dati savjete kako primjenjivati određene čajeve.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.