Ljepota i relax 02. lipnja 2016.

Štite li te puderi s UV zaštitom?

Koza-Zastita
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Proizvođači, naravno, tvrde da njihovi kozmetički proizvodi (puderi, tonirane kreme, BB i CC kreme, podloge za šminku itd.) s određenim SPF faktorom - štite kožu od štetnih sunčevih zraka. Ali, možemo li im vjerovati? To se zapitala i Claire Coleman, novinarka Daily Maila. Odlučila je na svojoj koži provjeriti koliko istine ima u tome

Nanosila je na lice razne preparate, različitih proizvođača, s različitim razinama SPF zaštite i svaki put sjela pod specijalnu kameru koja pokazuje koliko UV zraka dolazi do kože, odnosno odgovara li naznačeni SPF faktor istini. Kod nekih proizvoda nije, kod nekih je, ali jedino što se pokazalo pouzdanim je krema za sunčanje s faktorom SPF 50.

Ovo su rezultati:

Podloga za šminku SPF 20

Testirala je podlogu "Smashbox’s Photo Finish Foundation Primer SPF 20". Stavila ju je na cijelo lice. Zaštite je bilo tek mrvicu, daleko manje nego što je proizvođač tvrdio.

Hidratantna krema SPF 10

Lice je namazala kremom "Simple Protecting Moisture Cream SPF 10" kupljenoj u britanskom lancu trgovina Tesco. Rezultat je bio bolji nego kod podloge za šminkanje, ali to je još uvijek bilo daleko do potpune zaštite kakvu pruža krema za sunčanje s faktorom SPF 50.

Korektor, rumenilo i balzam za usne SPF 15 do 30

Stavila je ispod očiju korektor "Lancome’s Effacernes Concealer SPF 30", kremu za prikrivanje podočnjaka "Bare Minerals Cream Eye Shadow SPF 15", na usne balzam "L’Occitane’s Tinted Lip Balm SPF 25" i na obraze rumenilo "Perricone MD No Blush Blush SPF 30". Kaže kako je bila impresionirana zaštitom koju nude, ali bili su joj zaštićeni samo dijelovi lica na koje je stavila te proizvode. Dermatolog joj je pojasnio kako je najbolje prije šminkanja na lice staviti kremu za sunčanje.

Recenzije ostalih proizvoda potraži na 24sata.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.