Ljepota i relax 15. lipnja 2016.

Zašto usne gube ružičastu boju?

Pink_Lips
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za ljepotu je dovoljno imati lijep osmijeh, a osim zubi o kojima vodiš brigu za to su bitne i ružičaste usne. Međutim, dosta stvari utječe na to da tvoje usne gube ružičastu boju i postaju tamne. Neke od njih su pušenje, kofein, sunce, nedovoljan unos tekućine, alergeni iz kozmetike

  • Pušenje - nikotin uzrokuje tamnjenje usana.
  • Kofein - poznato je da kofein stvara mrlje na zubima i čini ih žutim. No, još jedna nuspojava konzumiranja čaja ili kave jest ta da uzrokuje tamne usne. Hoće li tvoje usne postati tamnije zbog konzumiranja kave i čaja, ovisi o količini koju piješ. To se jedino može spriječiti konzumacijom veće količine vode.
  • Izlaganje suncu - sunce povećava proizvodnju pigmenta melanina na usnama. Naše usne su vrlo osjetljive na stalnu izloženost suncu, te će postati tamne što ih duže izlažeš. To se može izbjeći korištenjem balzama s UV-zaštitom.
  • Dehidracija - nedovoljna konzumacija vode uzrokovat će dehidraciju. Usne će se isušiti i postati tamne s vremenom, ako je tijelo dehidrirano. Pobrini se da konzumiraš preporučene 2 do 3 litre vode dnevno.
  • Alergeni - tamne usne mogu biti uzrokovane alergenima iz kozmetike. Tvoj ruž ili sjajilo za usne može sadržavati određene boje ili mirise koji uzrokuju alergijsku reakciju. Pobrini se da testiraš proizvod na svojoj koži prije nego što ga kupiš.

Na brzinu se riješi zadebljale kože na petama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.