Hrana 22. rujna 2010.

Mousse od bundeve

Krema_Od_Bundeve
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom jeseni što češće uživaj u bundevi, niskokaloričnoj i zdravoj sezonskoj namirnici. No ako napraviš zimnicu, moći ćeš ju jesti i tijekom zime! Donosimo ti recept Tončike Cukrov za mousse od bundeve, od kojeg poslije brzo možeš napraviti kašicu za bebe, juhu, ili kremu za kolače

Bundeva je izuzetno ukusna i hranjiva, a sadrži samo 28 kalorija na 100 grama, pa je zbog toga idealna dijetna namirnica. Vrlo povoljno djeluje i na zdravlje: regulira probavu, smanjuje smetnje s mokraćnim putevima, a povoljno djeluje i na ten kod djece i odraslih. Znanstveno je dokazano da bundevine sjemenke i ulje pozitivno djeluju na probleme s prostatom. Kod žena pak bundeva može ublažiti nedostatak željeza.

S obzirom na sve te dobrobiti, bilo bi šteta jesti bundevu samo u jesen. Zato ti predlažemo da od nje napraviš zimnicu, a ako budeš slijedila određena pravila u pripremi, dobit ćeš uistinu zdrav dodatak jelima koji možeš koristiti tijekom cijele godine.

Isprobaj ovaj recept Makronovine učiteljice kuhanja Tončike Cukrov:

Sastojci:

  • 1 kg bundeve (hokaido, argenta, misirača)
  • 3 prstohvata soli
  • 1 ½ dcl vode

Priprema:

Očišćenu i oguljenu bundevu narezati na veće komade te staviti poklopljeno kuhati na laganoj vatri. Kuhati dok ne ispari sva tekućina, a tada sve zdrobiti (izmiksati). Staviti u staklenku i zatvoriti je, potom ostaviti hladiti. Drugi dan staklenku sa zimnicom pasterizirati – kuhati u vodi dok se ne pojave mjehurići.

Mousse od bundeve možeš koristiti kao kašicu za bebe, a odličan je i u juhama, kao zgušnjivač te kao važan sastojak pri spravljanju kolača i drugih slastica.

Pogledaj na što trebaš paziti kod pripreme slatke zimnice i kako možeš napraviti zdravi džem od šljiva!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.