Dijeta Dijetni savjeti
29574 prikaza

4 simptoma koja upozoravaju da ti je tijelo puno toksina

Nadutost1
Thinkstock
1/1
Ako čitaš ovaj tekst možda imaš blagi osjećaj da nešto nije kako bi trebalo biti. Možda se ne osjećaš tako dobro kao nekada ili hrana koja je zadovoljavala tvoje tijelo i punila ga energijom sada čini upravo suprotno.

Mnogi to pripisuju samo starenju, ali naše tijelo funkcionira predobro da bi nam počelo davati do znanja da nešto nije u redu. Tek kada prestanemo slušati "šapate" našeg tijela mogu se javiti pravi problemi.

Uravnoteženost je temelj svih nivoa našeg zdravlja. Naše je tijelo poput instrumenta koji svira – sve se temelji na balansu. Dnevni okidači stresa poput toksina, nepravilne prehrane, nedovoljnog spavanja i negativnog stava prema poslu ili osobama nam stoje na putu u postizanju ravnotež e i bacaju nas u toksični vrtlog. Bitno je povezati se s našim tijelom kako bi bili u stanju čuti njegove znakove.

seksualni život Nekoliko činjenica kako debljina utječe na seksualni život Psiha i seks

 | Author: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Evo nekoliko pokazatelja da u našem organizmu ima dosta toksina koje možeš početi slušati već danas:

Često te muči nadutost

Naša tijela trebaju izbaciti otpad svaki dan. To uključuje pražnjenje crijeva barem jednom dnevno. Ako ne otpuštaš otpad iz svog tijela, toksini se vraćaju u krvotok i mogu napraviti "kaos".

Savjet: Ako imaš problema sa stolicom pokušaj piti više vode, vježbati, uzimati neki kvalitetni probiotik ili biljni čaj.

Zadah kašalj Što ti tijelo želi poručiti, ako kašlješ, a nisi prehlađena i imaš loš zadah Zdravlje

Imaš loš zadah

Loš zadah nije samo nešto što ti kvari večernji spoj, on može ukazati i na to da si puna toksina. Može nastati zbog bakterija u ustima koje otpuštaju mirise. Također, naslućuje kako tvoja jetra i crijeva imaju problem s eliminacijom toksina.

Savjet: Počni koristiti čistač za jezik kako bi eliminirala bakterije koje prekrivaju tvoj jezik. Uzimaj svježe začinsko bilje poput peršina ili korijandera koji su fantastični za detoksikaciju jetre.

 | Author: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Smetaju ti mirisi

Ako imaš snažne reakcije na mirise kao što su parfemi ili dim, možda ti to uzrokuju toksini u tvojem tijelu. Često postajemo preosjetljivi na vanjske mirise ako naša jetra ima problem s eliminiranjem različitih toksina iz našeg tijela. Kad su putevi detoksikacije zatvoreni, naša tijela i osjeti postaju izoštreni i mogu izazvati reakcije poput glavobolje i mučnine.

ljekoviti maslacak Ljekoviti maslačak - čisti jetru, tjera proljetni umor i briše celulit Hrana

Savjet: Pomozi svojoj jetri začinskim biljem poput mliječnog čička i maslačkovog korijena koje možeš konzumirati u obliku čaja.

Višak kilograma se jednostavno ne topi

Postoje mnogi razlozi za otpor gubljenju težine. ‘Poludjeli’ hormoni, nepravilna prehrana, a već pogađaš, toksini su jedan od njih. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni što znači da se u našim tijelima pohranjuju masnim stanicama. Kada je tijelo njima preopterećeno može biti nemoguće odbaciti tu dodatnu težinu.

izotonici Recepti za tri izotonična napitka za bezbrižno vježbanje i na vrućinama Hrana

Savjet: Ključno je pobrinuti se da tijelo na pravilan način izbacuje toksine. To znači poboljšati prirodnu sposobnost tijela da to učini i pronađe ravnotežu. Neki siguran način čišćenja ili detoksikacije može pomoći, ali smanjivanje izloženosti toksinima je izrazito važno. Odaberi čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrini se da se dobro oznojiš, obaviš veliku nuždu, hidratiziraš i kvalitetno dišeš svaki dan.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.