Dijeta Dijetni savjeti 09. siječnja 2018.

Crna limunada čisti tijelo i potiče mršavljenje

Foto: Guliver/Shutterstock Limunada s aktivnim ugljenom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Unatoč neprivlačnom izgledu, ova limunada s aktivnim ugljenom učinit će čuda za tvoj organizam jer ga čisti od toksina te pomaže u rješavanju masnoća, posebno onih koje se nakupljaju oko trbuha. Odličan je napitak nakon glavnog obroka u danu ili kao poticaj za metabolizam navečer.

Aktivni ugljen odličan je napitak nakon glavnog obroka u danu ili kao poticaj za metabolizam navečer.

Sastojci:

  • 4 šalice filtrirane vode
  • 1/4 šalice svježe iscijeđenog soka od limuna (možeš ga dodati više ili manje, ovisno o ukusu)
  • stevija po želji (na 4 šalice vode možeš dodati oko 15 kapi)
  • 1/4 čajne žličice (ili jedna kapsula) aktivnog ugljena

Priprema: Pomiješaj sve sastojke dok ne dobiješ željeni okus. Posluži s kockicom leda.

Možda te zanima... Prirodna sredstva za upijanje štetnih tvari: Aktivni ugljen, zeolit, glina, organski silikati Hrana

Medicinski ugljen (Carbo medicinalis) često se primjenjuje kod infektivnog proljeva. Aktivni ugljen ima veliku adsorptivnu površinu te se obično primjenjuje u kratkom vremenskom razdoblju, a nije ga preporučljivo uzimati kroz dulje vrijeme jer prianja uz sluznicu probavnog sustava i veže vodu. Kada se primjenjuje u kraćem vremenskom razdoblju potpuno je siguran i neškodljiv, a može se koristiti i kod djece.

"Aktivni ugljen se inače koristi protiv mučnine ili proljeva jer čisti organizam od toksina, no može biti koristan i u mršavljenju jer potiče sagorijevanje masnoća, posebno onih koje se nakupljaju oko trbuha. Ipak, treba imati na umu da se ugljen zadržava na stijenkama želuca i veže vodu, pa ga nije dobro piti dulje vrijeme, već kao povremeni detoks, najdulje tijekom tjedan dana ili dva puta tjedno kroz dva do tri mjeseca", objasnila je Sandra Marić Bulat, nutricionistica. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      vestere

      Tablete za mršavljenje - http://nplink.net/Q38U38Th Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.