Dijeta
313 prikaza

Devet mjeseci nakon ''Mršavimo zajedno''

Nikolina
1/5
Uoči početka nove, pete po redu sezone našeg uspješnog projekta ''Mršavimo zajedno'' provjerili smo kako se bivše kandidatkinje osjećaju 9 mjeseci nakon završetka projekta, jesu li dobile ili izgubile koji kilogram, vježbaju li i dalje te koliko su im pomogle zdrave prehrambene navike koje su usvojile tijekom programa

Petra Teklić

Gotovo godinu dana nakon prijave za akciju "Mršavimo zajedno" i dalje si svaki dan čestitam na najboljem potezu života – ispunjavanju obrasca za prijavu!

Akcija mi je promijenila život iz temelja - na bolje. Naučila sam se zdravo hraniti, vježbati, i najvažnije, misliti na sebe i svoje zdravlje. Moram priznati kako mi je pomalo neugodno jer po završetku programa nisam nastavila mršaviti jednakim tempom, nego sam stagnirala i čak vratila nekoliko kilograma.

To mogu zahvaliti brojnim obvezama i smanjenoj motivaciji. S kilogramima sam do Božića stagnirala, onda sam se udebljala oko 4 do 5 kg i sad opet mršavim. Trenutno sam na jelovniku koje su pripremile nutricionistice iz Vitaminoteke i vježbam što češće mogu.

Nastavila sam s treninzima u Guliveru uz trenericu Renatu koja me savjetuje i pruža mi podršku. Renata je "moj stup", uvijek pozitivna i nasmijana - najveći mi je motivator.

Osim usvajanja zdravijih životnih navika, tijekom projekta "Mršavimo zajedno" upoznala sam prekrasne ljude koji su mi i danas dragi prijatelji, bez obzira što je program odavno završio. I dalje pamtim i trudim se pridržavati Igorovog savjeta kako u svakom cilju trebamo uživati, a program je za mene to i bio – uživanje.

Novim kandidatima želim poručiti isto ono što je meni Igor rekao nakon prvog sastanka. Opustite se i uživajte. Ostavite brige iza sebe, prepustite se programu i dobrim stvarima koje će vam donijeti!

Prisjeti se Petrinih rezultata u ''Mršavimo zajedno 4''!

Nikolina Dobrotić

Završetkom projekta ostalo je na meni samoj prosuditi hoću li se vratiti na stari način života ili pak iskoristiti sve naučeno te novu promjenu usvojiti kao svakodnevicu.

Što se prehrane tiče ne mogu tvrditi kako se svega držim striktno, ali ipak sam pametnija pri odabiru namirnica. Priuštim si sve, ali ne baš uvijek i ne svaki dan - više ili manje i dalje se nastojim pridržavati uputa.

Na treninge odlazim redovito, upisala sam se i na zumbu, osjećam se bolje, sretnije i zadovoljnije. Na kilaži nisam puno izgubila, variram kilogram gore ili dolje. Naravno, ne bih imala ništa protiv kada bih izgubila još koju kilu, ali sretna sam što sam uspjela održati kilažu i izbjegla bilo kakav jo-jo efekt.

Tijelo mi se  oblikovalo, mišići su ojačali te se sve nekako posložilo na svoje mjesto. Sudjelovanje u projektu mršavljenja na mene ostavlja samo pozitivna iskustva i sjećanja jer kada se cijeli uneseš u ono što želiš ništa ti ne predstavlja problem, prepreke brzo savladaš i ništa ti više nije teško.

Stoga bih novim kandidatima poručila neka daju sve od sebe, prepuste se u dobre ruke, na svome putu budu uporni te uživaju! Rezultati će ubrzo doći sami po sebi i bez ikakve sumnje uspjeh im je zagarantiran. Sretno!

Prisjeti se Nikolininih rezultata u 'Mršavimo zajedno 4''!


Ena Milikšić

Kako brzo vrijeme leti pokazuje činjenica da je prošlo već otprilike osam mjeseci od završetka akcije ''Mršavimo zajedno''.  Kao da je bilo jučer kada se sjetim kako sam u društvu sestre, ostalih sudionica akcije te svih organizatora i sponzora, proslavila gubitak kilograma na zabavi u hotelu The Regent Esplanade. Bilo je čarobno, a mi, djevojke u čiju je čast sve bilo organizirano, mogle smo proslaviti uspjeh u borbi protiv suvišnih kilograma.

Sada vidim kako je to bio samo početak i dobar vjetar u leđa. Tada se činilo kao odlično obavljen posao koji nam je svima donio višestruku dozu samopouzdanja i vjere u sebe, ali danas na sve gledam malo drukčijim očima. U jednu ruku, divim nam se svima što smo uspjele izdržati naporan tempo pripremanja obroka i odlazaka u teretanu, ali s druge sam strane ljuta na sebe jer se nisam uspjela u potpunosti držati programa nakon što je sve završilo, a od nas se očekivalo da nastavimo same.

Ljeto i jesen pamtim kao prekrasno razdoblje jer sam bila poletnija u odnosu na život prije projekta. Osjećala sam novu energiju, vjeru da mogu pobijediti u borbi protiv suvišnih kilograma, zadovoljstvo što sam u svojoj koži. Sve mi je išlo na ruku. Iako nisam nastavila s toliko intenzivnim vježbanjem, lijepo vrijeme omogućilo mi je puno dobrodošlog kretanja i, uz skinutih jedanaest kilograma tijekom programa, ''istopilo'' se još njih tri. Stati na vagu i vidjeti da imam manje od osamdeset kilograma učinilo me savršeno zadovoljnom samom sobom.

I trajalo je to... do Božića. Manje kretanja i teška hrana kojoj nisam mogla odoljeti, uzeli su svoj danak i ponovno sam se vratila na težinu koju sam imala po završetku programa. Iako me to danas čini malo tužnom, ipak je pozitivna stvar što nisam dobila dodatne kilograme u odnosu na završetak programa. To je samo još jedan dokaz kako zdrava prehrana i više vježbanja neće dovesti do čuvenog jo-jo efekta.

Sad sam se naviknula na sebe. Činjenica da si više ne djelujem ''mršavo'' kao ljetos, makar sam ista, znak je da je vrijeme da se novi kilogrami istope.
Radujem se proljeću i suncu, šetnjama Dravom i vožnjama biciklom. Ponovno ne kupujem mjesečnu kartu za tramvaj i pazim na prehranu koliko mogu. Iako je drugačije kada te ne prati budno oko trenera, nutricionista i javnosti, ostajem pozitivna stava te i dalje vjerujem kako se uz malo odricanja i samokontrole može uspjeti.

Prisjeti se Eninih rezultata u ''Mršavimo zajedno 4''!

Marina Smetiško

I dalje se, devet mjeseci nakon kraja projekta, osjećam dobro. Iako sam malo posustala, želim se držati plana i paziti na prehranu. Zbog posla i poslovnih obveza nisam stigla nastaviti s redovitim vježbanjem, pa mi nedostaje kretanje.  Nedavno sam se upisala i u teretanu, pa se trudim  savki dan vježbati barem 40 minuta.

Trudim se i dalje jesti što laganije, pratim recepte s jelovnika, a počela sam i na poslu pripremati laganu hranu. "Zezne" nas tu i tamo koja "dobronamjerna čokolada". Što se tiče kilograma, tijekom zime vratila sam tri kile koje sada namjeravam istopiti.

O programu "Mršavimo zajedno" mogu reći da je bio odličan, puno toga sam naučila i svakako ću nastaviti pratiti savjete, recepte i vježbati.

Prisjeti se Marininih rezultata u 'Mršavimo zajedno 4''!

Nikolina Tus Pilaš

Danas, nakon devet mjeseci, moja borba s kilogramima još uvijek je prisutna. Nakon završetka mršavljenja sa Zdravom Kravom došlo je dugo,toplo i aktivno ljeto, tako da sam uživala u moru, sunčanju, izlascima, druženju. Bila sam vrlo disciplinirana i nastavila sam s dobrim navikama koje sam naučila u programu. Međutim, s dolaskom zimskih i ružnih dana nisam bila toliko fizički aktivna i počela sam biti nedisciplinirana što je pokazala i moja vaga. Šalila sam se kako sam nabacila par kilograma da mi ne bude hladno u zimskom periodu.

Vrlo sam svjesna svog metabolizma i načina života te činjenice da mi je potrebna kontrola. Čim dođem u period  u kojem nisam fizički aktivna, kilogrami se počnu nakupljati.

Užurbani život, posao, obaveze - što privatne što poslovne, dovoljno da tjedan dana izađem iz kolotečine i da se ne mogu posvetiti sebi i sve to napravi svoje. S dolaskom ljepših dana probudila sam se iz zimskog sna, ponovno sam počela s aktivnostima. Odabrala sam vožnju biciklom jer mi je dosta teretane i zatvorenih prostora.

Na poslu sjedim najmanje 8 sati i kada bih se još zatvorila u teretanu na sat i pol do dva sata, vjerujem da bi postigla suprotan učinka i osjećala se loše.

Umjesto toga uživam u svježem zraku i opuštam se ne razmišljajući o obvezama koje sam odradila i koje još moram odraditi. Pazim što jedem i nadam se da ću izgubiti kilograme koje sam nabacila preko zime.

Prisjeti se Nikolininih rezultata u 'Mršavimo zajedno 4''!

  • Default avatar - željka vrdoljak topić
    vjevevica Četvrtak, 05.04.2012. u 15:14

    Enu nisam prepoznala koliko se cura proljepšala!!

Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.