Dijeta 11. srpnja 2017.

Dobre stvari o prehrani koje se mogu naučiti od muškarca

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako je poznato da muškarci ne razmišljaju o nutritivnoj vrijednosti namirnica, ne zbrajaju kalorije i svašta nazivaju hranom, od njih se ipak može naučiti pokoja praktičnih stvar.

Muškarci nisu ludi za slatkišima - Iskustvo pokazuje da žene osjećaju potrebu za slatkišima i hranom zbog utjehe, dok muškarci generalno biraju meso. To i nije tako loše. Proteini iz posnog mesa stvaraju osjećaj sitosti, dok slatkiši uzrokuju nagli porast, a potom i pad, razine šećera u krvi (energije), što brzo izaziva glad.

Koliko dnevno trebaš proteina, masti i ugljikohidrata za mršavljanje

Meso_3 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Muškarci ne pate od "amnezije" - muškarci obično jedu manje za ručak, ako su uzeli nešto za prijepodnevnu užinu. S druge strane, žene "zaboravljaju" što su jele prije glavnog obroka i zato ne kompenziraju ono što su pogrickale. Dakle, sljedeći put kada sjedneš za stol zbog glavnog obroka, napravi brzu mentalnu provjeru onoga što si pojeli tijekom dana.

Muškarci odvajaju hranu od emocija - koliko ti se puta do sada desilo da posegneš za hranom nakon lošeg dana na poslu? Istraživanja pokazuju da žene mnogo češće od muškaraca traže utjehu u slatkoj i masnoj hrani tijekom stresnih razdoblja. Zato se, kada sljedeći put pružiš ruku prema kutiji keksa, trgni se i izađite istog momenta u šetnju.

Kako izbjeći prejedanje zbog emocija

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Muškarci se ne ljute na sebe nakon kaloričnog "izleta" - nakon ovakvog "prijestupa", žene smiruju osjećaj krivnje (kakav paradoks!) novim prejedanjem. No, muškarci se, bez mnogo razmišljanja i kajanja, vraćaju starim, zdravim prehrambenim navikama.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.